Prnjavor: Poboljšan položaj RVI

Položaj ratnih vojnih invalida /RVI/ u opštini Prnjavor nije zadovoljavajući, ali je u posljednje dvije godine znatno poboljšan, zahvaljujući dobroj saradnji sa institucijama lokalne vlasti, kaže predsjednik opštinskog Udruženja RVI Dragan Vrhovac.

Republika Srpska 03.12.2014 | 18:52
Prnjavor: Poboljšan položaj RVI

On je naveo da je ove i prošle godine značajan pomak ostvaren kada je riječ o zapošljavanju.

"Petorica ratnih vojnih invalida dobila su posao naplate parking prostora u gradu, a u toku su pregovori da na drugim poslovima bude angažovano još njih petoro i očekujemo da će to biti realizovano iduće godine", kaže Vrhovac.

On je podsjetio da je uz pomoć načelnika opštine nabavljen elektronski bilbord za iznajmljivanje reklamnog prostora, što u finansijskom smislu može biti od koristi ovom udruženju.

"Na taj način možemo da obezbijedimo određena sredstva, koja ćemo usmjeriti za potrebe ratnih vojnih invalida, kroz pomoć u nabavci lijekova, liječenju ili na druge načine", rekao je Vrhovac.

Opština Prnjavor obezbijedila je Udruženju RVI prostor za rad, površine 80 metara kvadratnih.

Povodom obilježavanja 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana je godišnja Skupština Udruženja RVI na kojoj je razmatrana aktuelna problematika i planovi za 2015. godinu.

Delegacija Udruženja položila je danas vijenac na Spomenik junacima u Prnjavoru.

Komentari / 0

Ostavite komentar