Додик би да може протјерао Хила

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил наставља да "бахато крши добру дипломатску праксу, износећи неистине и конструкције, мијешајући се у
унутрашње ствари једне земље, дрско квалификује, оптужује и пресуђује".

Република Српска 03.12.2014 | 18:01
Додик би да може протјерао Хила

- Да је БиХ суверена држава као што није, Хил би одавно био протјеран због свог понашања, рекао је предсједник Српске на питање Срне да прокоментарише данашњу изјаву Хила да "Милорад Додик понекад каже неке конструктивне ствари, а некада да ће блокирати одређене процесе", те да је "ситуација у којој се налазе пољопривредници у БиХ резултат једне од његових блокада, односно немогућности да буду формиране институције које би радиле на побољшању извоза пољопривредних производа".

Предсједник Републике истакао је да Хил, очигледно оптерећен Милорадом Додиком, не пропушта прилику да, износећи свој лични став, користећи по обичају неистине и лажи, проговори о њему, кад год му се укаже прилика.

- То је учинио и данас, лажно ме оптужујући за незавидну ситуацију у којој се налазе пољопривредници у БиХ. Хил се и ово мало мандата што му је остало понаша као бошњачки лобиста, заговарајући у ствари ништа друго до успостављања министарства пољопривреде на нивоу БиХ, које би наводно ријешило све проблеме пољопривредника. То је обична манипулација, потпуно непримјерена једном дипломати, посебно дипломати такве земље као што су САД, истакао је Додик.

Коментаришући тврдњу Хила да "Српска ништа не губи због обустављања овог пројекта, те да нема никакве сврхе да Додик подржава пројекат који пркоси ЕУ", предсједник Српске је рекао да је Хил очито
намјерно превидио и неће да се помири са чињеницом да је "Јужни ток" заједнички пројекат неких земаља чланица ЕУ и Руске Федерације, измишљајући и злурадо га представљајући пројектом који пркоси ЕУ.

- Да није тако, не би било ни 'Сјеверног тока', којим је обезбијеђена енергетска стабилност земаља на сјеверу ЕУ. Уосталом, ко је овластио Николаса Хила да одређује шта је економски губитак за Српску и има ли сврхе да се тај пројекат подржава?, рекао је Додик.

Ако су већ реаговале Аустрија, Мађарска, Словенија, Србија, државе које су биле укључене у овај пројекат, цијенећи да би одустајањем од "Јужног тока" била угрожена њихова енергетска стабилност, истиче Додик, паушалне оцјене Хила о важности једног оваквог пројекта за Српску су више него смијешне.

- Ми смо увјерени да ће пројекат 'Јужни ток', на Хилову жалост, бити реализован, јер је то пројекат који је у интересу и неких држава чланица ЕУ и нас који нисмо у њеном чланству, једнако као и Руске Федерације,
нагласио је Додик, истичући да га Хилове квалификације на његов рачун уопште не интересују, јер долазе од потпуно искомпромитованог дипломате.


Коментари / 10

Оставите коментар
Name

томо

03.12.2014 17:12

Тако је Миле нека се одмакну од Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

03.12.2014 17:14

ОВАЈ ТЕКСТ САМО ДОКАЗУЈЕ ДА СМО У РАЉАМА ЗАПАДА.ТКО ГОД ЈЕ НА ВЛАСТИ,ЗАПАД ПРОВОДИ СВОЈ ПЛАН. УКИНУТИ ПРИВРЕДУ, ПОЉОПРИВРЕДУ, СМАЊИТИ ПЕНЗИЈЕ ИТД, А ОНДА УВОЗИТИ СА ЗАПАДА СВЕ СЕМ ЗРАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.12.2014 17:17

БРАВО ПРЕСЕДНИЧЕ тако треба хоштаплерима одговорити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.12.2014 17:19

Па ту сте вас двојица нисте списобни ни ти ни он, он да је способан не би се препуцавао са тобом по новинама и био амбасадор у Босни која не знаци ниста у свијету вец би био негдје даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

03.12.2014 17:34

Додик је пркосећи свима за свој лични интерес и довео земљу до дна.Како га није стид да обећава да ће бити Јужни ток,ваљда као што је било и аеродрома,аутопутева ,итд.,баја,доста је лажи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Академац

03.12.2014 17:52

"Да је БиХ (суверена) држава као што није,..." ти би давно био у затвору!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БС

03.12.2014 22:27

Срби се боје и неце да страјкују у БЛ..мсм ..пољопривредници. Јадни се ухакали по границама БиХ...а министарство им ко длаке.. ал је српско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад

04.12.2014 07:37

Ма ја себи не могу доћи да те Путин није назвао и питао смије ли одустати од Јужног тока?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оли воли

04.12.2014 09:49

Ја сто цојек себи трази белаја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

04.12.2014 10:04

Сваста би ти урадио мој Мицко, али готово пустен си низ воду, но незамисливо за твоје да Путин одустаје од гасовода а није тебе питао?

ОДГОВОРИТЕ