Конститутивна сједница 9. децембра

Колегијум Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ у претходном сазиву заказао је за уторак, 9. децембар, конститутивну сједницу Представничког дома у новом сазиву.

Босна и Херцеговина 03.12.2014 | 15:59
Конститутивна сједница 9. децембра

Члан Колегијума Дома Денис Бећировић рекао је новинарима у Сарајеву да ће на сједници бити бирани предсједавајући и два замјеника предсједавајућег Дома."Прва тачка дневног реда је давање свечане изјаве свих новоизабраних посланика, након тога слиједе избор предсједавајућег Дома и првог и другог замјеника и онда избор Комисије зе припрему избора Савјета министара БиХ", навео је Бећировић.Он је рекао да Колегијум дома још није добио имена кандидата за ново руководство Представничког дома.

"Приједлог кандидата политичке странке још нису до краја дефинисале, тако да до уторка, вјероватно, нећемо имати формалне кандидате за најодговорније дужности у Представничком дому", прецизирао је Бећировић.Према његовим ријечима, посланик СББ-а БиХ Мирсад Ђонлагић, као најстарији посланик, водиће сједницу до избора предсједавајућег."Уочи сједнице, обавићемо са њим консултативни састанак у функцији припреме и што ефикаснијег рада Дома", рекао је Бећировић.

Предсједник Главног вијећа ХНС-а и члан досадашњег Колегијума Дома Божо Љубић рекао је новинарима да политичке странке окупљене око ХНС-а имају свој приједлог кандидата за новог члана Колегијума дома, али није желио саопштити његово име.

"Сигурно је да ће политичке странке окупљене око ХНС-а чинити власт од кантона до нивоа БиХ", рекао је Љубић.Конститутивна сједница Представничког дома биће одржана у уторак у згради Парламентарне скупштине БиХ са почетком у 12.00 часова.

Рок за конституисање Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ је 30 дана од дана објављивања потврђених изборних резултата, што је било 10. новембра.У седмом сазиву Представничког дома биће 14 посланика из Републике Српске и 28 из Федерације БиХ, који су изабрани на општим изборима 12. октобра.

Коментари / 0

Оставите коментар