Куп Србије добија новог освајача!

Екипе Партизана, Чукаричког, Вождовца и Јагодине пласирале су се у полуфинале Купа Србије за сезону 2014/2015.

Фудбал 03.12.2014 | 15:20
Куп Србије добија новог освајача!

Куп ће добити новог шампиона јер је Чукарички елиминисао браниоца титуле Војводину са 2:1 на свом стадиону на Бановом Брду.

Партизан је голом Петра Шкулетића из пенала елиминисао градског ривала Рад, те изборио прво пролеће у Купу после две године. Јагодина је до четвртфинала стигла минималцем над Радничким у Нишу, док је Вождовац предвођен Стефаном Бабовићем са 2:1 савладао Спартак.

Меч на Бановом Брду решен је почетком другог полувремена када је Петар Бојић донео друго вођство Чукаричком. Претходно је домаћин повео у десетом минуту голом Регана, али је само три минута касније Марко Полетановић изједначио голом из коренера.

Дерби дана на лошем терену на Врачару припао је лидеру ЈСЛ. Црно-бели су до победе над Радом стигли голом из пенала у надокнади првог полувремена, после пенала који је над Николом Нинковићем направио Милош Марковић. Петар Шкулетић је постигао 21. гол у сезони.

Јагодина је поготком Марка Ђурића у 31. минуту са ивице казненог простора славио у Нишу где је настављена агонија последњепласираног тима ЈСЛ Радничког.

Вождовац је надиграо Спартак 2:1, а све до надокнаде времена изгледало је да ће поготак Стефана Бабовића из 14. минута решити меч. Међутим, у 92. минуту гости остају са играчем мање, а домаћин потврђује тријумф, да би у 95. минуту Суботичани ублажили пораз.

Куп Србије, четвртфинале:
Вождовац – Спартак 2:1 (1:0)
Бабовић 14, 90+3 – Илић 90+5
Раднички Ниш – Јагодина 0:1 (0:1)
Ђурић 31
Чукарчки – Војводина 2:1 (1:1)
Реган 10, Бојић 47 – Полетановић 13
Рад – Партизан 0:1 (0:1)
Марковић ЦК – Шкулетић 45+1п

Коментари / 0

Оставите коментар