Kup Srbije dobija novog osvajača!

Ekipe Partizana, Čukaričkog, Voždovca i Jagodine plasirale su se u polufinale Kupa Srbije za sezonu 2014/2015.

Fudbal 03.12.2014 | 15:20
Kup Srbije dobija novog osvajača!

Kup će dobiti novog šampiona jer je Čukarički eliminisao branioca titule Vojvodinu sa 2:1 na svom stadionu na Banovom Brdu.

Partizan je golom Petra Škuletića iz penala eliminisao gradskog rivala Rad, te izborio prvo proleće u Kupu posle dve godine. Jagodina je do četvrtfinala stigla minimalcem nad Radničkim u Nišu, dok je Voždovac predvođen Stefanom Babovićem sa 2:1 savladao Spartak.

Meč na Banovom Brdu rešen je početkom drugog poluvremena kada je Petar Bojić doneo drugo vođstvo Čukaričkom. Prethodno je domaćin poveo u desetom minutu golom Regana, ali je samo tri minuta kasnije Marko Poletanović izjednačio golom iz korenera.

Derbi dana na lošem terenu na Vračaru pripao je lideru JSL. Crno-beli su do pobede nad Radom stigli golom iz penala u nadoknadi prvog poluvremena, posle penala koji je nad Nikolom Ninkovićem napravio Miloš Marković. Petar Škuletić je postigao 21. gol u sezoni.

Jagodina je pogotkom Marka Đurića u 31. minutu sa ivice kaznenog prostora slavio u Nišu gde je nastavljena agonija poslednjeplasiranog tima JSL Radničkog.

Voždovac je nadigrao Spartak 2:1, a sve do nadoknade vremena izgledalo je da će pogotak Stefana Babovića iz 14. minuta rešiti meč. Međutim, u 92. minutu gosti ostaju sa igračem manje, a domaćin potvrđuje trijumf, da bi u 95. minutu Subotičani ublažili poraz.

Kup Srbije, četvrtfinale:
Voždovac – Spartak 2:1 (1:0)
Babović 14, 90+3 – Ilić 90+5
Radnički Niš – Jagodina 0:1 (0:1)
Đurić 31
Čukarčki – Vojvodina 2:1 (1:1)
Regan 10, Bojić 47 – Poletanović 13
Rad – Partizan 0:1 (0:1)
Marković CK – Škuletić 45+1p

Komentari / 0

Ostavite komentar