Срби хтјели нови меч, Албанци рекли - НЕ!

Фудбалски савез Србије открио поједине детаље са састанка у НИону, уочи седнице Комисије за жалбе УЕФА поводом прекинуте утакмице Србија - Албанија.

Фудбал 03.12.2014 | 18:00
Срби хтјели нови меч, Албанци рекли - НЕ!

Комисија за жалбе УЕФА, као што сте већ чули, одбила је жалбе фудбалских савеза Србије и Албаније, на већ изречене санкције због прекинуде утакмице у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. године.

Део санкција ФСС је већ претрпео, јер је утакмица против Данске играна пред празним стадионом у Хумској.

Али, ФСС је данас објавио саопштење о ономе шта се дешавало у уторак у Ниону.

Најзанимљивији део саопштења је да је Фудбалски савез Србије понудио Албанцима одигравање новог меча, али да то они нису хтели.

"Пре почетка јучерашњег усменог саслушања, а на основу договора и одобрења од стране надлежних из УЕФА, чланови делегације ФСС су обавили разговоре са представницима ФС Албаније. На основу става наше организације, а у складу са досадашњим изјавама, вођени основном жељом да се дође до спортског решења и да победи фудбал, после свих дешавања која су узбуркала јавност у комплетном региону, чланови делегације нашег Савеза понудили су одигравање нове утакмице између Србије и Албаније. И поред тога што су одлуке првостепеног органа директно ишле у прилог свим осталим екипама из Групе И - Португалу, Данској и Јерменији, уз наду да ће фер-плеј и спортски дух однети победу, чланови делегације ФС Албаније су одбили предлог ФС Србије", пише у саопштењу.

А овако је ФСС оценио одлуку Комисије за жалбе УЕФА која је одбила пригиворе две стране.

"Иако је пракса да УЕФА штити одлуке својих органа и тела, веровали смо да ће чланови Комисије за жалбе прихватити недвосмислено потврђену чињеницу, како кроз извештаје званичних лица са утакмице тако и са њиховог саслушања уз потврду дисциплинског инспектора УЕФА, да је утакмица Србија - Албанија, упркос високом ризику, до тренутка прекида имала миран карактер, уз мање инциденте, и да катализатор свих каснијих проблема представља појава дрона са транспарентом непримерене садржине", пише у саопштењу.

О наредним корацима одлучиваће Извршни одбор ФСС када добије писано образложење одлуке Комисије за жалбе УЕФА, а то се очекује најкасније до 25. децембра. Од тренутка пријема образложења почиње да тече рок од три недеље за евентуално подношење жалбе Суду за арбитражу у спорту у Лозани.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈБГ

03.12.2014 19:15

Ста да се казе на то???

ОДГОВОРИТЕ