Srbi htjeli novi meč, Albanci rekli - NE!

Fudbalski savez Srbije otkrio pojedine detalje sa sastanka u NIonu, uoči sednice Komisije za žalbe UEFA povodom prekinute utakmice Srbija - Albanija.

Fudbal 03.12.2014 | 18:00
Srbi htjeli novi meč, Albanci rekli - NE!

Komisija za žalbe UEFA, kao što ste već čuli, odbila je žalbe fudbalskih saveza Srbije i Albanije, na već izrečene sankcije zbog prekinude utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Deo sankcija FSS je već pretrpeo, jer je utakmica protiv Danske igrana pred praznim stadionom u Humskoj.

Ali, FSS je danas objavio saopštenje o onome šta se dešavalo u utorak u Nionu.

Najzanimljiviji deo saopštenja je da je Fudbalski savez Srbije ponudio Albancima odigravanje novog meča, ali da to oni nisu hteli.

"Pre početka jučerašnjeg usmenog saslušanja, a na osnovu dogovora i odobrenja od strane nadležnih iz UEFA, članovi delegacije FSS su obavili razgovore sa predstavnicima FS Albanije. Na osnovu stava naše organizacije, a u skladu sa dosadašnjim izjavama, vođeni osnovnom željom da se dođe do sportskog rešenja i da pobedi fudbal, posle svih dešavanja koja su uzburkala javnost u kompletnom regionu, članovi delegacije našeg Saveza ponudili su odigravanje nove utakmice između Srbije i Albanije. I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I - Portugalu, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije su odbili predlog FS Srbije", piše u saopštenju.

A ovako je FSS ocenio odluku Komisije za žalbe UEFA koja je odbila prigivore dve strane.

"Iako je praksa da UEFA štiti odluke svojih organa i tela, verovali smo da će članovi Komisije za žalbe prihvatiti nedvosmisleno potvrđenu činjenicu, kako kroz izveštaje zvaničnih lica sa utakmice tako i sa njihovog saslušanja uz potvrdu disciplinskog inspektora UEFA, da je utakmica Srbija - Albanija, uprkos visokom riziku, do trenutka prekida imala miran karakter, uz manje incidente, i da katalizator svih kasnijih problema predstavlja pojava drona sa transparentom neprimerene sadržine", piše u saopštenju.

O narednim koracima odlučivaće Izvršni odbor FSS kada dobije pisano obrazloženje odluke Komisije za žalbe UEFA, a to se očekuje najkasnije do 25. decembra. Od trenutka prijema obrazloženja počinje da teče rok od tri nedelje za eventualno podnošenje žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JBG

03.12.2014 19:15

Sta da se kaze na to???

ODGOVORITE