Несрећа у нуклеарки у Украјини

Француски јавни институт за нуклеарну безбједност ИРСН саопштио је данас да није детектовао неуобичајену радијацију у Украјини и да инцидент у атомској централи "Запорожскаја" не представља опасност по људе или околину.

Свијет 03.12.2014 | 15:01
Несрећа у нуклеарки у Украјини

"Имамо два сензора на крову Амбасаде Француске у Кијеву, а Амбасада није пријавила ништа необично", изјавио је Мишел Шоуха, специјални представник ИРСН за централну и источну Европу.Он је додао да би институт знао за несрећу, да се она догодила.

Украјински премијер Арсениј Јацењук претходно је на сједници Владе рекао да се у "Запорожскаји", на југоистоку земље, догодила несрећа прије шест дана.

Украјински министар енергетике Володимир Демчишин изјавио је да "нема пријетње" нити проблема са реакторима, те да инцидент није повезан са производњом електричне енергије.

Демчишин је рекао да ће један угашени и ремонтовани реактор бити поново покренут 5. децембра, пренијела је телевизија "Раша тудеј".

Због инцидента је без струје остало неколико десетина градова и села, пренијели су руски медији, позивајући се на локалне званичнике.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Видоје

03.12.2014 15:17

У питању су католичке диверзије, а не нуклеарне хаварије. Зна се да није случајност бацање атомских бомб на Хирошиму и Нагасаки. Бомбе су бачене на повлашћену нацију Ватикана на Јапан. Одма после ИИ.клања католици мигрирају технологију и лову Јапану за опоравак. У Чернобилу је извршена диверзија ради засипања уранијумом највећа површина плодне земље на свету. Из Фукушиме је уранијум месецима цурио у Тихи Океан да га водене струје разносе морима...,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дмитар

03.12.2014 15:18

Дератизација. Ватикан води рачуна о броју становника на планети?! Хирошима и Нагасаки, па Чернобил, па па, Фукушима (Читај: Све рибе у морима су контаминиране уранијумом), а, а онда Канцер, АИДС, Ебола и сва чуда. Слободни свет се омра одредити према болесном уму Ватикана.

ОДГОВОРИТЕ