Nesreća u nuklearki u Ukrajini

Francuski javni institut za nuklearnu bezbjednost IRSN saopštio je danas da nije detektovao neuobičajenu radijaciju u Ukrajini i da incident u atomskoj centrali "Zaporožskaja" ne predstavlja opasnost po ljude ili okolinu.

Svijet 03.12.2014 | 15:01
Nesreća u nuklearki u Ukrajini

"Imamo dva senzora na krovu Ambasade Francuske u Kijevu, a Ambasada nije prijavila ništa neobično", izjavio je Mišel Šouha, specijalni predstavnik IRSN za centralnu i istočnu Evropu.On je dodao da bi institut znao za nesreću, da se ona dogodila.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk prethodno je na sjednici Vlade rekao da se u "Zaporožskaji", na jugoistoku zemlje, dogodila nesreća prije šest dana.

Ukrajinski ministar energetike Volodimir Demčišin izjavio je da "nema prijetnje" niti problema sa reaktorima, te da incident nije povezan sa proizvodnjom električne energije.

Demčišin je rekao da će jedan ugašeni i remontovani reaktor biti ponovo pokrenut 5. decembra, prenijela je televizija "Raša tudej".

Zbog incidenta je bez struje ostalo nekoliko desetina gradova i sela, prenijeli su ruski mediji, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vidoje

03.12.2014 15:17

U pitanju su katoličke diverzije, a ne nuklearne havarije. Zna se da nije slučajnost bacanje atomskih bomb na Hirošimu i Nagasaki. Bombe su bačene na povlašćenu naciju Vatikana na Japan. Odma posle II.klanja katolici migriraju tehnologiju i lovu Japanu za oporavak. U Černobilu je izvršena diverzija radi zasipanja uranijumom najveća površina plodne zemlje na svetu. Iz Fukušime je uranijum mesecima curio u Tihi Okean da ga vodene struje raznose morima...,

ODGOVORITE
Name

Dmitar

03.12.2014 15:18

Deratizacija. Vatikan vodi računa o broju stanovnika na planeti?! Hirošima i Nagasaki, pa Černobil, pa pa, Fukušima (Čitaj: Sve ribe u morima su kontaminirane uranijumom), a, a onda Kancer, AIDS, Ebola i sva čuda. Slobodni svet se omra odrediti prema bolesnom umu Vatikana.

ODGOVORITE