Недовић ће први пут ''ударити'' на Звезду!

"Сигурно ћу се чудно осећати", поручује српски интернационалац, који ће црвено-беле дочекати у дресу Валенсије, у петак.

Кошарка 03.12.2014 | 20:00
Недовић ће први пут ''ударити'' на Звезду!

Улазак Немање Недовића (23, 191 цм) у први тим Звезде у тешком периоду клуба са Калемегдана дуго је био јед(и)на светла тачка навијачима црвено-белих.

"Убаци Недовића", годинама је одзвањало халом "Пионир" када год би експлозивни кошаркаш био на клупи. Од 2009, када је почео да добија прве значајне минуте, до 2012, када је отишао у Лијетувос Ритас, навијачи су непрекидно инсистирали да што више игра, жељни његових поена и закуцавања, попут оних преко Бојана Богдановића или Ђорђа Гагића.

Због атрактивних потеза, због чињенице да је остао у клубу у најтежем раздобљу, због свог талента, Недовић је од првог дана постао љубимац навијача и то је остао и до данас, када се спрема за свој први меч против Звезде.

У петак, у 8. колу Евролиге, његова Валенсија угостиће црвено-беле у утакмици коју ће морати да победи ако хоће у Топ 16 фазу.

"Први пут ћу играти против моје Звезде и сигурно ћу се чудно осећати. С друге стране, професионалац сам, сада играм за Валенсију и урадићу све што је у мојој моћи да забележимо победу. За нас је ово кључна утакмица и морамо да славимо ако желимо да останемо у игри за Топ 16. То само по себи намеће додатни притисак, али верујем да ћемо на крају имати разлога да се радујемо", рекао је Недовић за "Наше новине".

Црвена звезда Телеком утакмицу дочекује са мање притиска. За собом има четири евролигашке победе и "плус 13" из прве утакмице против Валенсије. У време одигравања тог меча у Комбанк арени, Недовић је био играч Голден Стејта.

"Жао ми је што нисам играо пред 20.000 Звездиних навијача, то је атмосфера за памћење. Имао сам и понуду Лаборал Куће, која тек треба да гостује у Београду и да сам се тиме водио, сигурно бих изабрао Кућу. Можда ипак будем имао прилику да играм у Арени ако Звезда буде друга, а ми четврти, па се поново сретнемо у наредној фази", додао је он.

Пред наредним Звездиним ривалом је тежак задатак. Последњи је на табели Групе Д, са скором 2-5 и практично сваки меч му је "елиминациони". Недовић је стигао у екипу пре 20 дана и још се адаптира.

"Један од разлога због којих сам изабрао Валенсију су мени позната лица, тренер Перасовић и Владимир Лучић. Много је лакше када је у екипи неко кога знаш и они су имали доста утицаја на моју одлуку"

Црвено-беле добро познаје и тимски и лично, бар добар део екипе, с обзиром да је током мајских поплава био уз тим и сакупљао помоћ заједно са играчима Дејана Радоњића.

"Звезда има одличну екипу. Момциј су се одлично уклопили, свако зна свој поосао. Зна се ко су лидери, а ко су играчи задатка и заиста делују моћно"

Утакмица Валенсије и Звезде почеће у петак у 21.00 часо.

Табела Групе Д: Олимпијакос 6-1, Црвена звезда Телеком 4-3, Лаборал Кућа 3-4, Галатасарај 3-4, Нептунас 3-4, Валенсија 2-5.

Парови 8. кола (све у петак):

Галатасарај - Лаборал Кућа 20.15
Олимпијакос - Нептунас 20.45
Валенсија - Црвена звезда 21.00

Коментари / 0

Оставите коментар