Nedović će prvi put ''udariti'' na Zvezdu!

"Sigurno ću se čudno osećati", poručuje srpski internacionalac, koji će crveno-bele dočekati u dresu Valensije, u petak.

Košarka 03.12.2014 | 20:00
Nedović će prvi put ''udariti'' na Zvezdu!

Ulazak Nemanje Nedovića (23, 191 cm) u prvi tim Zvezde u teškom periodu kluba sa Kalemegdana dugo je bio jed(i)na svetla tačka navijačima crveno-belih.

"Ubaci Nedovića", godinama je odzvanjalo halom "Pionir" kada god bi eksplozivni košarkaš bio na klupi. Od 2009, kada je počeo da dobija prve značajne minute, do 2012, kada je otišao u Lijetuvos Ritas, navijači su neprekidno insistirali da što više igra, željni njegovih poena i zakucavanja, poput onih preko Bojana Bogdanovića ili Đorđa Gagića.

Zbog atraktivnih poteza, zbog činjenice da je ostao u klubu u najtežem razdoblju, zbog svog talenta, Nedović je od prvog dana postao ljubimac navijača i to je ostao i do danas, kada se sprema za svoj prvi meč protiv Zvezde.

U petak, u 8. kolu Evrolige, njegova Valensija ugostiće crveno-bele u utakmici koju će morati da pobedi ako hoće u Top 16 fazu.

"Prvi put ću igrati protiv moje Zvezde i sigurno ću se čudno osećati. S druge strane, profesionalac sam, sada igram za Valensiju i uradiću sve što je u mojoj moći da zabeležimo pobedu. Za nas je ovo ključna utakmica i moramo da slavimo ako želimo da ostanemo u igri za Top 16. To samo po sebi nameće dodatni pritisak, ali verujem da ćemo na kraju imati razloga da se radujemo", rekao je Nedović za "Naše novine".

Crvena zvezda Telekom utakmicu dočekuje sa manje pritiska. Za sobom ima četiri evroligaške pobede i "plus 13" iz prve utakmice protiv Valensije. U vreme odigravanja tog meča u Kombank areni, Nedović je bio igrač Golden Stejta.

"Žao mi je što nisam igrao pred 20.000 Zvezdinih navijača, to je atmosfera za pamćenje. Imao sam i ponudu Laboral Kuće, koja tek treba da gostuje u Beogradu i da sam se time vodio, sigurno bih izabrao Kuću. Možda ipak budem imao priliku da igram u Areni ako Zvezda bude druga, a mi četvrti, pa se ponovo sretnemo u narednoj fazi", dodao je on.

Pred narednim Zvezdinim rivalom je težak zadatak. Poslednji je na tabeli Grupe D, sa skorom 2-5 i praktično svaki meč mu je "eliminacioni". Nedović je stigao u ekipu pre 20 dana i još se adaptira.

"Jedan od razloga zbog kojih sam izabrao Valensiju su meni poznata lica, trener Perasović i Vladimir Lučić. Mnogo je lakše kada je u ekipi neko koga znaš i oni su imali dosta uticaja na moju odluku"

Crveno-bele dobro poznaje i timski i lično, bar dobar deo ekipe, s obzirom da je tokom majskih poplava bio uz tim i sakupljao pomoć zajedno sa igračima Dejana Radonjića.

"Zvezda ima odličnu ekipu. Momcij su se odlično uklopili, svako zna svoj poosao. Zna se ko su lideri, a ko su igrači zadatka i zaista deluju moćno"

Utakmica Valensije i Zvezde počeće u petak u 21.00 časo.

Tabela Grupe D: Olimpijakos 6-1, Crvena zvezda Telekom 4-3, Laboral Kuća 3-4, Galatasaraj 3-4, Neptunas 3-4, Valensija 2-5.

Parovi 8. kola (sve u petak):

Galatasaraj - Laboral Kuća 20.15
Olimpijakos - Neptunas 20.45
Valensija - Crvena zvezda 21.00

Komentari / 0

Ostavite komentar