Умјесто у Бобар, по пензије у Нову банку

Укупно 2.334 корисника права Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске, који су пензију примали посредством Бобар банке, у којој је уведена принудна управа, новембарску пензију моћи ће уредно добити у пословницама Нове банке, изјавио је директор Фонда Младен Милић.

Република Српска 03.12.2014 | 14:41
Умјесто у Бобар, по пензије у Нову банку

Милић је навео да је у понедјељак, 1. децембра, на састанку у Бијељини са привременим управником Бобар банке Савом Шеваљевићем договорен принцип исплате пензија.Он је рекао новинарима у Бањалуци да ће корисници послије новембарске исплате одлучити да ли ће наставити да пензију примају у Новој банци или ће се опредијелити за неку другу банку.

Милић је истакао да ће и око 6.500 корисника права Федералног завода МИО/ПИО који живе на територији Републике Српске, којима је кореспондент за Српску била Бобар банка, моћи ће пензију да подигну у пословницама Нове банке.Он је додао да је корисницима приликом подизања пензије потребна лична карта.

Милић је навео да Нова банка нема пословнице у општинама Рудо, Билећа, Котор-Варош, Мркоњић Град и Србац, као ни у Јањи.

"Када је ријеч о корисницима права у Рудом, Билећи и Јањи они треба да оду `Пошту`, гдје Нова банка има инсталиране пос-терминале, па ће, такође, уз личну карту моћи да подигну готовину", појаснио је Милић.Он је истакао да ће можда одређен проблем имати корисници права у Котор-Варошу, Мркоњић Граду и Српцу, али ће у наредна два дана и тај проблем бити ријешен."Врло вјероватно да ћемо приступити исплати пензија, такође, посредством Нове банке, али ће корисници бити обавијештени како и на који начин то могу да ураде", рекао је Милић.Он је навео да су "залеђени" сви депозити и сва средства који су затечени у моменту увођења принудне управе у Бобар банку 27. новембра, а њихова судбина биће позната када Агенција за банкарство Републике сачини извјештај.

Милић је нагласио да су сви депозити, по виђењу и орочени, до 50.000 КМ осигурани и биће исплаћени у наредном периоду.Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ рекао је да су три удружења пензионера имала своје рачуне у Бобар банци, поручивши да су њихова средства гарантована и да ће у току наредне седмице бити слободна.

Он је позвао удружења пензионера у Бијељини, на Палама и Источној Илиџи да отворе рачуне у некој другој банци, истичући да Бобар банка по свој прилици неће брзо наставити да ради.Ракуљ је рекао да су пензионери који су примали пензије у Бобар банци били у страху, истичући да сада постоји јасан приступ овом проблему и како га ријешити.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИНДИЈАНЦИ

03.12.2014 14:07

АЛОО ЛОПОВИ КАДА ЦЕМО МОЦИ ДИЦИ СВОЈУ ЦРКАВИЦУ СА РАЦУНА!!!???

ОДГОВОРИТЕ