НБА: Вече Горана Драгића и ''лудих'' Булса!

Протеклу ноћ НБА лиге обележили су плејмејкер Санса са 34 поена у победи над Индијаном (116:99) и фаул Кирка Хајнриха којим је својим Булсима одузео победу над Даласом (129:132)!

Кошарка 03.12.2014 | 14:20
НБА: Вече Горана Драгића и ''лудих'' Булса!

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса успели су по други пут да повежу две победе ове сезоне пошто су на гостовању, у ноћи између уторка и среде, славили против Детроита са 106:96, док је Оклахома, са једне стране, имала разлог за срећу због повратка Дуранта на терен, али је уписала још један пораз, овога пута од Њу Орлеанса 112:104. Кливленд је на погон велике тројке дошао до тријумфа против Милвокија 111:108, а Голден Стејт је наставио да одушевљава пошто је био јачи и од Орланда 98:97.

Када су и Горан Драгић и Ерик Бледсо у елементу, растрчане Сансе је тешко зауставити. Та одавно позната чињеница потврђена је и у ноћи између уторка и среде.

Финикс је у својој хали победио Индијану 116:99, преломивши меч у сјајно одиграној четвртој четвртини (33:20). Драгић је убацио 34 поена, уз шут за три 5/6, пет скокова и три асистенције, а Бледсо 27, сакупивши и седам асистенција.

"Њих двојица имају невероватну брзину. Ако не водите рачуна, истрчаће 38 контри против ваше екипе. То се вечерас и догодило", рекао је тренер Индијане Френк Фогел.

ФИНИКС - ИНДИЈАНА 116:99 (26:28, 28:28, 29:23, 33:20)

И заиста, у одсуству повређеног Ајзее Томаса, двојац Драгић - Бледсо шутирао је из игре 22/35. Репрезентативац Словеније убацио је у првом полувремену 22 поена, а "Мини Леброн" 21 у другом.

У пораженој екипи највише се истакао Си-Џеј Мајлс са 17 поена, иако је Рој Хиберт окончао меч са "дабл-дабл" учинком од 15 поена и 10 скокова.

Финикс се тријумфом тргао после пораза од Денвера и Орланда, па ће наредни изазов - гостовање Даласу у петак - дочекати са скором 11-8. Сансима неће бити лако у Тексасу, где ће их дочекати екипа која никада не одустаје и која је минуле ноћи славила у Чикагу после два продужетка!

ЧИКАГО - ДАЛАС 129:132 (26:25, 21:34, 27:21, 34:28, 21:24)

Монта Елис шутирао је чак 35 пута и убацио 38 поена, највише у гостујућем тиму. Дирк Новицки забележио је 22, Чендлер Парсонс 24, а Девин Харис 20.

"Елисове бројке биле су мало необичне, али увек када нам је био потребан важан шут или важна акција - погађао је", рекао је тренер Мавса Рик Карлајл. Његов тим изборио је продужетак Елисовим поенима са слободних бацања - 1,2 секунде пре краја четврте четвртине.

Једину тројку - најважнији кош - убацио је у другом продужетку, задавши тако Булсима завршни ударац. Тренер Чикага Том Тибодо преузео је одговорност за неспретан фаул којим је Елис заустављен на крају последње деонице.

Кирк Хајнрих планирано је фаулирао ривала у тренутку у којем Мавси нису имали тајм-аут на располагању, али не на правом месту - при шуту за три, при вођству Чикага 108:105!

"Ја сам крив за фаул. Нисам потпуно јасно рекао где хоћу да га фаулирамо. Циљ је био да то буе на њиховој половини, а постане заиста незгодно када вам играч утрчи у зону шута, директно наспрам вас", рекао је Тибодо после утакмице.

Елис је на црти остао миран, а Дерик Роуз (18 п, 10 ск, 5 ас) није успео да за 1,2 секунде погоди. Његов шут за три остао је између обруча и табле. Булсима за исправку Хајнрихове глупости није помогло ни то што је Пау Гасол убацио 29 поена, уз 14 скокова.

"Једна од најтежих ствари у кошарци је да станете тамо и да погодите три узастопна бацања. Практично је утакмица била на тој црти и није било времена", објаснио је Рик Карлајл.

Лејкерси, чини се, полако излазе из олује која их је задесила у овој сезони, а то су доказали и другом победом у низу над Детроитом, чак и уз очајно шутерско вече Кобија Брајанта који се на пола утакмице одлучио да ипак подели асистенције него да му поглед буде стално ка обручу.

Пресудних 12 минута одиграни су у трећој четвртини коју су "језерџије" добиле са 35:20, док је бриљирао Џордан Хил са 22 поена и 13 скокова. Брајант се оставио егзекуције, јер је на крају утакмице имао 3/11 за два и 1/3 за три поена, а слободна бацања су му ишла нешто боље (3/3).

Зато је легенда Лејкерса поделила 13 асистенција, иако је имала чак десет изгубљених лопти.

Екипа из Лос Анђелеса, дакле, може и са скромним учинком Брајанта, али против Детроита који се није показао у добром светлу, ако се изузме Џош Смит који је уписао дабл-дабл са 18 поена и десет скокова.

Оклахоми се не да, па чак и сада када су комплетни после повратка Кевина Дуранта, а овога пута им је на пут стао Њу Орлеанс који је у својим редовима имао расположеног Тајрика Еванса, као и перјаницу Ентонија Дејвиса који је увек ту да макар убаци 20 поена.

Дурант је одиграо једну солидну партију, забележио је 27 поена уз три скока и две асистенције, имао помоћ Расела Вестбрука који је додао шест поена мање, али се у сенци ове двојице нашао Реџи Џексон који није имао велику одговорност као у њиховом одсуству.

Тандери су тако уписали и пораз број 13, док је Њу Орлеанс на погон 30 поена Еванса и 25 Дејвиса дошао до осме победе.

Како ће бити наредним противница Кливленда? Кавалирси су на то питање дали одговор против Милвокија, а то је да се буквално све врти око велике тројке, али баш све. Велики тројац скаче, шутира, промашује, додаје... Све им је дато на управљање, а они су то овога пута добро искористили против Милвокија.

Леброн Џејмс није био најпрецизнији, али је био тај који је најчешће тражио солуције на крају напада, па је сходно томе дао 26 поена и скупио десет асистенција. Одмах иза њега је Кевин Лав који је дао поен више и десет пута ухватио лопту, осам у дефанзиви и два у офанзиви. Круг се затвара Кајријем Ирвингом који је убацио 28 поена, шест пута асистирао.

Колико се све врти око њих говори податак да је само још Шон Мерион имао двоцифрени учинак са десет поена. Са друге стране, Брендон Најт је дао 27 поена, док је Џабари Паркер убацио пет поена мање.

Орландо је на гостовању Голден Стејту имао све у својим рукама четири минута пре краја сусрета када је Виктор Оладипо убацио шут за три поена за 93:84 у корист Меџика, али онда се све руши за састав са Флориде.

Прво Стеф Кари убацује тројку, затим истим корацима иде Клеј Томпсон, па је разлика знантно умањена за само 60 секунди, док домаћу публику на ноге диже управо Томпсон са шутем из угла за тотално поравнање. О'Квин је вратио вођство Орланду, али је на две секунде до краја, Кари преузео одговорност и погодио за три поена за коначни тријумф "ратника".

Орландо није могао да рачуна на Николу Вучевића, који би сигурно много помогао у борби у рекету, јер противник није познат по нешто посебним играчима на центарским позицијама. Ипак, пресудила је спољна линија, па је тако кари завршио меч са 22 поена, а Томпсон са 20 поена.

Резултати, НБА лига:
Кливленд - Милвоки 111:108
Атланта - Бостон 109:105
Детроит - ЛА Лејкерс
Њујорк - Бруклин 93:98
Чикаго - Далас 129:132 (након продужетка)
Њу Орлеанс - Оклахома 112:104
Денвер - Портланд 103:105
Феникс - Индијана 116:99
Сакраменто - Торонто 109:117
Голден Стејт - Орландо 98:97

Коментари / 0

Оставите коментар