NBA: Veče Gorana Dragića i ''ludih'' Bulsa!

Proteklu noć NBA lige obeležili su plejmejker Sansa sa 34 poena u pobedi nad Indijanom (116:99) i faul Kirka Hajnriha kojim je svojim Bulsima oduzeo pobedu nad Dalasom (129:132)!

Košarka 03.12.2014 | 14:20
NBA: Veče Gorana Dragića i ''ludih'' Bulsa!

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa uspeli su po drugi put da povežu dve pobede ove sezone pošto su na gostovanju, u noći između utorka i srede, slavili protiv Detroita sa 106:96, dok je Oklahoma, sa jedne strane, imala razlog za sreću zbog povratka Duranta na teren, ali je upisala još jedan poraz, ovoga puta od Nju Orleansa 112:104. Klivlend je na pogon velike trojke došao do trijumfa protiv Milvokija 111:108, a Golden Stejt je nastavio da oduševljava pošto je bio jači i od Orlanda 98:97.

Kada su i Goran Dragić i Erik Bledso u elementu, rastrčane Sanse je teško zaustaviti. Ta odavno poznata činjenica potvrđena je i u noći između utorka i srede.

Finiks je u svojoj hali pobedio Indijanu 116:99, prelomivši meč u sjajno odigranoj četvrtoj četvrtini (33:20). Dragić je ubacio 34 poena, uz šut za tri 5/6, pet skokova i tri asistencije, a Bledso 27, sakupivši i sedam asistencija.

"Njih dvojica imaju neverovatnu brzinu. Ako ne vodite računa, istrčaće 38 kontri protiv vaše ekipe. To se večeras i dogodilo", rekao je trener Indijane Frenk Fogel.

FINIKS - INDIJANA 116:99 (26:28, 28:28, 29:23, 33:20)

I zaista, u odsustvu povređenog Ajzee Tomasa, dvojac Dragić - Bledso šutirao je iz igre 22/35. Reprezentativac Slovenije ubacio je u prvom poluvremenu 22 poena, a "Mini Lebron" 21 u drugom.

U poraženoj ekipi najviše se istakao Si-Džej Majls sa 17 poena, iako je Roj Hibert okončao meč sa "dabl-dabl" učinkom od 15 poena i 10 skokova.

Finiks se trijumfom trgao posle poraza od Denvera i Orlanda, pa će naredni izazov - gostovanje Dalasu u petak - dočekati sa skorom 11-8. Sansima neće biti lako u Teksasu, gde će ih dočekati ekipa koja nikada ne odustaje i koja je minule noći slavila u Čikagu posle dva produžetka!

ČIKAGO - DALAS 129:132 (26:25, 21:34, 27:21, 34:28, 21:24)

Monta Elis šutirao je čak 35 puta i ubacio 38 poena, najviše u gostujućem timu. Dirk Novicki zabeležio je 22, Čendler Parsons 24, a Devin Haris 20.

"Elisove brojke bile su malo neobične, ali uvek kada nam je bio potreban važan šut ili važna akcija - pogađao je", rekao je trener Mavsa Rik Karlajl. Njegov tim izborio je produžetak Elisovim poenima sa slobodnih bacanja - 1,2 sekunde pre kraja četvrte četvrtine.

Jedinu trojku - najvažniji koš - ubacio je u drugom produžetku, zadavši tako Bulsima završni udarac. Trener Čikaga Tom Tibodo preuzeo je odgovornost za nespretan faul kojim je Elis zaustavljen na kraju poslednje deonice.

Kirk Hajnrih planirano je faulirao rivala u trenutku u kojem Mavsi nisu imali tajm-aut na raspolaganju, ali ne na pravom mestu - pri šutu za tri, pri vođstvu Čikaga 108:105!

"Ja sam kriv za faul. Nisam potpuno jasno rekao gde hoću da ga fauliramo. Cilj je bio da to bue na njihovoj polovini, a postane zaista nezgodno kada vam igrač utrči u zonu šuta, direktno naspram vas", rekao je Tibodo posle utakmice.

Elis je na crti ostao miran, a Derik Rouz (18 p, 10 sk, 5 as) nije uspeo da za 1,2 sekunde pogodi. Njegov šut za tri ostao je između obruča i table. Bulsima za ispravku Hajnrihove gluposti nije pomoglo ni to što je Pau Gasol ubacio 29 poena, uz 14 skokova.

"Jedna od najtežih stvari u košarci je da stanete tamo i da pogodite tri uzastopna bacanja. Praktično je utakmica bila na toj crti i nije bilo vremena", objasnio je Rik Karlajl.

Lejkersi, čini se, polako izlaze iz oluje koja ih je zadesila u ovoj sezoni, a to su dokazali i drugom pobedom u nizu nad Detroitom, čak i uz očajno šutersko veče Kobija Brajanta koji se na pola utakmice odlučio da ipak podeli asistencije nego da mu pogled bude stalno ka obruču.

Presudnih 12 minuta odigrani su u trećoj četvrtini koju su "jezerdžije" dobile sa 35:20, dok je briljirao Džordan Hil sa 22 poena i 13 skokova. Brajant se ostavio egzekucije, jer je na kraju utakmice imao 3/11 za dva i 1/3 za tri poena, a slobodna bacanja su mu išla nešto bolje (3/3).

Zato je legenda Lejkersa podelila 13 asistencija, iako je imala čak deset izgubljenih lopti.

Ekipa iz Los Anđelesa, dakle, može i sa skromnim učinkom Brajanta, ali protiv Detroita koji se nije pokazao u dobrom svetlu, ako se izuzme Džoš Smit koji je upisao dabl-dabl sa 18 poena i deset skokova.

Oklahomi se ne da, pa čak i sada kada su kompletni posle povratka Kevina Duranta, a ovoga puta im je na put stao Nju Orleans koji je u svojim redovima imao raspoloženog Tajrika Evansa, kao i perjanicu Entonija Dejvisa koji je uvek tu da makar ubaci 20 poena.

Durant je odigrao jednu solidnu partiju, zabeležio je 27 poena uz tri skoka i dve asistencije, imao pomoć Rasela Vestbruka koji je dodao šest poena manje, ali se u senci ove dvojice našao Redži Džekson koji nije imao veliku odgovornost kao u njihovom odsustvu.

Tanderi su tako upisali i poraz broj 13, dok je Nju Orleans na pogon 30 poena Evansa i 25 Dejvisa došao do osme pobede.

Kako će biti narednim protivnica Klivlenda? Kavalirsi su na to pitanje dali odgovor protiv Milvokija, a to je da se bukvalno sve vrti oko velike trojke, ali baš sve. Veliki trojac skače, šutira, promašuje, dodaje... Sve im je dato na upravljanje, a oni su to ovoga puta dobro iskoristili protiv Milvokija.

Lebron Džejms nije bio najprecizniji, ali je bio taj koji je najčešće tražio solucije na kraju napada, pa je shodno tome dao 26 poena i skupio deset asistencija. Odmah iza njega je Kevin Lav koji je dao poen više i deset puta uhvatio loptu, osam u defanzivi i dva u ofanzivi. Krug se zatvara Kajrijem Irvingom koji je ubacio 28 poena, šest puta asistirao.

Koliko se sve vrti oko njih govori podatak da je samo još Šon Merion imao dvocifreni učinak sa deset poena. Sa druge strane, Brendon Najt je dao 27 poena, dok je Džabari Parker ubacio pet poena manje.

Orlando je na gostovanju Golden Stejtu imao sve u svojim rukama četiri minuta pre kraja susreta kada je Viktor Oladipo ubacio šut za tri poena za 93:84 u korist Medžika, ali onda se sve ruši za sastav sa Floride.

Prvo Stef Kari ubacuje trojku, zatim istim koracima ide Klej Tompson, pa je razlika znantno umanjena za samo 60 sekundi, dok domaću publiku na noge diže upravo Tompson sa šutem iz ugla za totalno poravnanje. O'Kvin je vratio vođstvo Orlandu, ali je na dve sekunde do kraja, Kari preuzeo odgovornost i pogodio za tri poena za konačni trijumf "ratnika".

Orlando nije mogao da računa na Nikolu Vučevića, koji bi sigurno mnogo pomogao u borbi u reketu, jer protivnik nije poznat po nešto posebnim igračima na centarskim pozicijama. Ipak, presudila je spoljna linija, pa je tako kari završio meč sa 22 poena, a Tompson sa 20 poena.

Rezultati, NBA liga:
Klivlend - Milvoki 111:108
Atlanta - Boston 109:105
Detroit - LA Lejkers
Njujork - Bruklin 93:98
Čikago - Dalas 129:132 (nakon produžetka)
Nju Orleans - Oklahoma 112:104
Denver - Portland 103:105
Feniks - Indijana 116:99
Sakramento - Toronto 109:117
Golden Stejt - Orlando 98:97

Komentari / 0

Ostavite komentar