Сад и Јавор тужи Звезду!

Јавор тужио клуб из Љутице Богдана због дуговања за трансфер Ифаенија Оњила.

Фудбал 03.12.2014 | 18:40
Сад и Јавор тужи Звезду!

Црвеној звезди никако да дођу бољи дани. Док се у Љутице Богдана води трка за место председника клуба, из Ивањице их је погодио "гром".
Јавор је Арбитражној комисији ФСС упутио тужбу, јер им Црвена звезда дугује новац од трансфера Ифаенија Оњила. Клуб из Ивањице тражи исплату 370.000 евра и очекује се да ће одлука бити донета до краја 2014. године, преноси "Спортски журнал".

Црвено-бели су у августу 2013. договорили долазак Нигеријца у Београд за 450.000 евра и 30 одсто на рачун Јавора од наредног трансфера.

На другој страни и Оњило је договорио фине финансијске услове за четворогодишњи уговор - у првој сезони припадало му је 72.000 евра, уз обавезу да за сваку будућу годину у клубу висина зараде расте до максималних 120.000 евра.

Ипак, није све ишло како се очекивало. У прошлој сезони одиграо је свега осам званичних утакмица, на половини био стартер и уписао само 288 минута. Голове је постигао само на пријатељским мечевима. Ни бившег ни садашњег тренера Славишу Стојановића и Ненада Лалатовића није убедио да вреди, па је Црвена звезда у жлеји да се отараси високе плате, прихватила захтев за позајмицу кипарском Ермису.

Црвено-бели размишљали су да до лета врате Оњила Јавору, али су се испречили прописи, па сада морају да потраже ново решење. Можда да понуде Ермису да откупи Оњилов уговор, будући да се Нигеријац препородио на Кипру, где је тренутно у врху листе стрелаца са пет постигнутих голова.

Коментари / 0

Оставите коментар