Sad i Javor tuži Zvezdu!

Javor tužio klub iz Ljutice Bogdana zbog dugovanja za transfer Ifaenija Onjila.

Fudbal 03.12.2014 | 18:40
Sad i Javor tuži Zvezdu!

Crvenoj zvezdi nikako da dođu bolji dani. Dok se u Ljutice Bogdana vodi trka za mesto predsednika kluba, iz Ivanjice ih je pogodio "grom".
Javor je Arbitražnoj komisiji FSS uputio tužbu, jer im Crvena zvezda duguje novac od transfera Ifaenija Onjila. Klub iz Ivanjice traži isplatu 370.000 evra i očekuje se da će odluka biti doneta do kraja 2014. godine, prenosi "Sportski žurnal".

Crveno-beli su u avgustu 2013. dogovorili dolazak Nigerijca u Beograd za 450.000 evra i 30 odsto na račun Javora od narednog transfera.

Na drugoj strani i Onjilo je dogovorio fine finansijske uslove za četvorogodišnji ugovor - u prvoj sezoni pripadalo mu je 72.000 evra, uz obavezu da za svaku buduću godinu u klubu visina zarade raste do maksimalnih 120.000 evra.

Ipak, nije sve išlo kako se očekivalo. U prošloj sezoni odigrao je svega osam zvaničnih utakmica, na polovini bio starter i upisao samo 288 minuta. Golove je postigao samo na prijateljskim mečevima. Ni bivšeg ni sadašnjeg trenera Slavišu Stojanovića i Nenada Lalatovića nije ubedio da vredi, pa je Crvena zvezda u žleji da se otarasi visoke plate, prihvatila zahtev za pozajmicu kiparskom Ermisu.

Crveno-beli razmišljali su da do leta vrate Onjila Javoru, ali su se isprečili propisi, pa sada moraju da potraže novo rešenje. Možda da ponude Ermisu da otkupi Onjilov ugovor, budući da se Nigerijac preporodio na Kipru, gde je trenutno u vrhu liste strelaca sa pet postignutih golova.

Komentari / 0

Ostavite komentar