Због замјене беба траже 12 милиона долара

Двије дјевојчице замијењене су у породилишту у Француској и одрасле су у погрешним породицама. Двадесет година послије, породице траже 12 милиона евра одштете. 

Свијет 03.12.2014 | 08:12
Због замјене беба траже 12 милиона долара

Невјеројатна прича почела је прије двије деценије у породилишту у Цаннесу кад је Сопхие Серрано родила дјевојчицу Манон.

Дијете је патило од жутице и стављено је у инкубатор на фототерапију. До ње је било друго новорођенче, Мелание, с истим проблемом.

Медицинска сестра је по завршетку терапије дјевојчице вратила погрешним родитељима. Мајке су осјетиле да нешто није у реду па је госпођа Серрано указала болничком особљу да њена кћи сада има тамнију кожу.

Објашњено јој је да се то догодило због учинка свјетиљки у инкубатору. С годинама су сумње постајале израженије.

Манон Серрано често су у њезину селу задиркивали да је "поштарева кћи" јер је потпуно другачија од оца. Кад јој је било десет, отац је одлучио отићи на тест очинства. Показало се да јој није биолошки отац. А још је већи шок настао кад се потврдило да јој Сопхие Серрано није ни биолошка мајка.

Истрагом која је слиједила потврђено је да њихова биолошка кћи живи у породици удаљеној 30 километара.

- Уништили су ме, рекла је Манон Серрано за лист Нице-Матин. - Одузели су ми снове, моје наде, жеље да имам дјецу.

Двије породице су се састале, али су одлучиле да неће покушати поново замијенити дјевојке да би живјеле с биолошким родитељима.

- Друштвене, образовне и културне разлике (између двије породице) биле су превелике и само су појачале бол, рекла је Сопхие Серрано.

Међутим, договориле су се да ће тужити клинику у Цаннесу, али су спор изгубиле због застаре. Сада грађанском тужбом траже одштету од 12 милиона долара, за сваког родитеља и дјевојку по три милиона. Тужиле су клинику, љекаре који су надгледали пород и медицинску сестру, пише Хина. Болница у Цаннесу признала је грешку, али за њу криви медицинску сестру која је тада имала проблема с алкохолизмом. Одштету немају намјеру платити. 

Коментари / 0

Оставите коментар