ФРА: Марсељ се оклизнуо, Тулуз побједио!

После три узастопне победе над Лоријаном без примљеног гола Марсељ се оклизнуо на гостовању незгодном ривалу - 1:1. Да ствар буде још гора по клуб са Велодрома ово практично значи да ће Олимпик први пут после шестог кола моћи да изгуби прво место, јер ПСЖ сада има само два бода мање, а сутра у оквиру 16. кола гостује посрнулом Лилу.

Фудбал 02.12.2014 | 21:20
ФРА: Марсељ се оклизнуо, Тулуз побједио!

Марсељ је био бољи, углавном контролисао игру, али када се не искористе прилике попут оних које су у завршници утакмице имали Мичу Бачуаји или Жињак, онда не можете ни да очекујете тријумф на врућем терену као што је овај. Код ове прве ситуације која се догодила у 80. минуту већ су сви видели лопту у голу, некадашњи нападач Стандарда заобишао је голмана Лекомта, упутио ударац ка празномголу, али тада је страховито уклизао капитен домаћих Лутоа и спречио ново вођство гостију.

Олимпик је повео у 33. минуту поготком Пајеа, али задовољство гостујућих навијача није дуго трајало. Само пет минута касније судија је показао на белу тачку, одговорност преузео Андре Ају и сигурно реализовао најстрожу казну. Иако су се шансе ређале на обе стране резултат се више није мењао.

Тулуз је изгубио девет од последњих 11 гостовања у Лиги 1, али вечерас је успео да ту статистику колико толико поправи. Пулени тренера Казанове савладали су Нант резултатом 2:1, а гол одлуке постигао Бреитвајт у 85. минуту утакмице, након асистенције Мубанђеа.

Претходно, гости су повели поготком Силе у 24. минуту. На 1:1 поравнао је најбољи играч Канаринаца ове сезоне Вертут, који је учествао у сваком од последњих осам голова свога тима (четири гола и четири асистенције), али он није могао сам да спречи пораз своје екипе, четврти у сезони.

Од првог минута у редовима Тулуза било је места за нашег младог нападача Александра Пешића и штопера Уроша Спајића, док је Павле Нинков у игру ушао у 90. минуту. Вешковац је читав меч преседео на клупи.

ЛИГА 1 - 16. КОЛО

Лоријан - Марсељ 1:1 (1:1)
/Ају 38пен - Паје 33/

Нант - Тулуз 1:2 (0:1)
/Вертут 65пен - Сила 24, Бреитвајт 85/

21.00: Монако - Ланс

Среда
19.00: Бастија - Евијан
19.00: Генган - Каен
19.00: Мец - Бордо
19.00: Монпеље - Сент Етјен
19.00: Ница - Рен
21.00: Лил - ПСЖ

Четвртак
21.00: Лион - Ремс

Коментари / 0

Оставите коментар