FRA: Marselj se okliznuo, Tuluz pobjedio!

Posle tri uzastopne pobede nad Lorijanom bez primljenog gola Marselj se okliznuo na gostovanju nezgodnom rivalu - 1:1. Da stvar bude još gora po klub sa Velodroma ovo praktično znači da će Olimpik prvi put posle šestog kola moći da izgubi prvo mesto, jer PSŽ sada ima samo dva boda manje, a sutra u okviru 16. kola gostuje posrnulom Lilu.

Fudbal 02.12.2014 | 21:20
FRA: Marselj se okliznuo, Tuluz pobjedio!

Marselj je bio bolji, uglavnom kontrolisao igru, ali kada se ne iskoriste prilike poput onih koje su u završnici utakmice imali Miču Bačuaji ili Žinjak, onda ne možete ni da očekujete trijumf na vrućem terenu kao što je ovaj. Kod ove prve situacije koja se dogodila u 80. minutu već su svi videli loptu u golu, nekadašnji napadač Standarda zaobišao je golmana Lekomta, uputio udarac ka praznomgolu, ali tada je strahovito uklizao kapiten domaćih Lutoa i sprečio novo vođstvo gostiju.

Olimpik je poveo u 33. minutu pogotkom Pajea, ali zadovoljstvo gostujućih navijača nije dugo trajalo. Samo pet minuta kasnije sudija je pokazao na belu tačku, odgovornost preuzeo Andre Aju i sigurno realizovao najstrožu kaznu. Iako su se šanse ređale na obe strane rezultat se više nije menjao.

Tuluz je izgubio devet od poslednjih 11 gostovanja u Ligi 1, ali večeras je uspeo da tu statistiku koliko toliko popravi. Puleni trenera Kazanove savladali su Nant rezultatom 2:1, a gol odluke postigao Breitvajt u 85. minutu utakmice, nakon asistencije Mubanđea.

Prethodno, gosti su poveli pogotkom Sile u 24. minutu. Na 1:1 poravnao je najbolji igrač Kanarinaca ove sezone Vertut, koji je učestvao u svakom od poslednjih osam golova svoga tima (četiri gola i četiri asistencije), ali on nije mogao sam da spreči poraz svoje ekipe, četvrti u sezoni.

Od prvog minuta u redovima Tuluza bilo je mesta za našeg mladog napadača Aleksandra Pešića i štopera Uroša Spajića, dok je Pavle Ninkov u igru ušao u 90. minutu. Veškovac je čitav meč presedeo na klupi.

LIGA 1 - 16. KOLO

Lorijan - Marselj 1:1 (1:1)
/Aju 38pen - Paje 33/

Nant - Tuluz 1:2 (0:1)
/Vertut 65pen - Sila 24, Breitvajt 85/

21.00: Monako - Lans

Sreda
19.00: Bastija - Evijan
19.00: Gengan - Kaen
19.00: Mec - Bordo
19.00: Monpelje - Sent Etjen
19.00: Nica - Ren
21.00: Lil - PSŽ

Četvrtak
21.00: Lion - Rems

Komentari / 0

Ostavite komentar