Шта се дешава са Шћеповићем у Селтику?!

Тренер Рони Деила ипак не одустаје од српског нападача и верује да је адаптација на острвски фудбал једина кочница на Стефановом путу. Навијачи ипак примећују да је он са своје 24 године већ променио 11 клубова.

Фудбал 03.12.2014 | 08:00
Шта се дешава са Шћеповићем у Селтику?!

Спортинг из Хихона је желео да по сваку цену задржи Стефана Шћеповића, али га је Селтик желео више. И ту је жељу поткрепио са више новца. Међутим, брзо је нестала романтика у вези шкотског шампиона и Шћеповића, који већ скоро месец дана није изашао на траву. Последњи пут је то учинио 6. новембра на гостовању код Астре у Лиги Европе.

Леванте је нањушио шансу, али Рони Деила не одустаје од 24-годишњег голгетера.
"То није опција! Стефан има будућност овде. И његова шанса ће се указати", категоричан је тренер Келта, који се не обазире на оцене дежурних критичара да Шћеповић једноставно нема квалитет за Селтик.
"Рано је да причамо о томе да ли је добар или није. О томе можемо тек на крају сезоне".

Деила је наиме чврст у ставу да је 2,2 милиона фунти вредном појачању само потребно време да се прилагоди шкотском фудбалу, као и животу у Шкотској.
"Потребно је време. Нова је земља, нови језик, нови људи. И на све то сасвим другачији фудбал од оног који се игра у Шпанији. Треба да упознаш људе, прихватиш нови систем рада, да почнеш да се осећаш комотно. Први пут кад дођеш на ново радон место не знаш где да почнеш. Свима је тако".

Шћеповића уосталом коче и неки други објективни разлози. Јон Гујдети игра феноменално од када је дошао на позајмицу из Манчестер Ситија, постигао је 11 голова, па управа Селтика размишља да ли да откупи његов уговор. Ту су и Ентони Стоукс, Крис Комонс, Леј Грифитс… Јака конкуренција. На последње четири утакмице Шћеповић није завредио ни минута на терену. У Куп победи над Хартсом од 4:0 није био ни на клупи.

Навијачи Селтика се нису превише потресли због тога. Србину је било потребно да одигра седам утакмица не би ли у првом мечу са Астром постигао првенац у зелено-белом дресу. Три дана касније погодио је и у првенству против Килмарнока, али од тада није одиграо ниједан меч у стартних 11.
"Јесу ово тешка времена за њега, али сви играчи пролазе то. Када у Велику Британију долазе играчи са југа Европе потребно је време да се скрасе. Некад и до шест месеци. Стефан ће доћи, не брините. Наравно да је сада нестрпљив, жели да успе овде. Али прво мора да усвоји наш стил игре".

Проблем је само што је Шћеповић у досадашњем току каријере имао проблема са тим скрашавањем. Са свега 24 године променио је већ 11 клубова.

Коментари / 0

Оставите коментар