Šta se dešava sa Šćepovićem u Seltiku?!

Trener Roni Deila ipak ne odustaje od srpskog napadača i veruje da je adaptacija na ostrvski fudbal jedina kočnica na Stefanovom putu. Navijači ipak primećuju da je on sa svoje 24 godine već promenio 11 klubova.

Fudbal 03.12.2014 | 08:00
Šta se dešava sa Šćepovićem u Seltiku?!

Sporting iz Hihona je želeo da po svaku cenu zadrži Stefana Šćepovića, ali ga je Seltik želeo više. I tu je želju potkrepio sa više novca. Međutim, brzo je nestala romantika u vezi škotskog šampiona i Šćepovića, koji već skoro mesec dana nije izašao na travu. Poslednji put je to učinio 6. novembra na gostovanju kod Astre u Ligi Evrope.

Levante je nanjušio šansu, ali Roni Deila ne odustaje od 24-godišnjeg golgetera.
"To nije opcija! Stefan ima budućnost ovde. I njegova šansa će se ukazati", kategoričan je trener Kelta, koji se ne obazire na ocene dežurnih kritičara da Šćepović jednostavno nema kvalitet za Seltik.
"Rano je da pričamo o tome da li je dobar ili nije. O tome možemo tek na kraju sezone".

Deila je naime čvrst u stavu da je 2,2 miliona funti vrednom pojačanju samo potrebno vreme da se prilagodi škotskom fudbalu, kao i životu u Škotskoj.
"Potrebno je vreme. Nova je zemlja, novi jezik, novi ljudi. I na sve to sasvim drugačiji fudbal od onog koji se igra u Španiji. Treba da upoznaš ljude, prihvatiš novi sistem rada, da počneš da se osećaš komotno. Prvi put kad dođeš na novo radon mesto ne znaš gde da počneš. Svima je tako".

Šćepovića uostalom koče i neki drugi objektivni razlozi. Jon Gujdeti igra fenomenalno od kada je došao na pozajmicu iz Mančester Sitija, postigao je 11 golova, pa uprava Seltika razmišlja da li da otkupi njegov ugovor. Tu su i Entoni Stouks, Kris Komons, Lej Grifits… Jaka konkurencija. Na poslednje četiri utakmice Šćepović nije zavredio ni minuta na terenu. U Kup pobedi nad Hartsom od 4:0 nije bio ni na klupi.

Navijači Seltika se nisu previše potresli zbog toga. Srbinu je bilo potrebno da odigra sedam utakmica ne bi li u prvom meču sa Astrom postigao prvenac u zeleno-belom dresu. Tri dana kasnije pogodio je i u prvenstvu protiv Kilmarnoka, ali od tada nije odigrao nijedan meč u startnih 11.
"Jesu ovo teška vremena za njega, ali svi igrači prolaze to. Kada u Veliku Britaniju dolaze igrači sa juga Evrope potrebno je vreme da se skrase. Nekad i do šest meseci. Stefan će doći, ne brinite. Naravno da je sada nestrpljiv, želi da uspe ovde. Ali prvo mora da usvoji naš stil igre".

Problem je samo što je Šćepović u dosadašnjem toku karijere imao problema sa tim skrašavanjem. Sa svega 24 godine promenio je već 11 klubova.

Komentari / 0

Ostavite komentar