Отац признао да је убио бебу

Елдар Леђен предат је данас у надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, због сумње да је починио кривично дјело убиства, када је у суботу, изреволтиран његовим плачем, свог четворомјесечног сина убио, бацивши га на фотељу са дрвеним дршкама.

Босна и Херцеговина 02.12.2014 | 21:02
Отац признао да је убио бебу

Леђен (21) је признао да је нехотице убио сина. Омар Мехмедбашић, адвокат осумњиченог, рекао је да је Леђен млад и да је његово свједочење било испрекидано плачом.

"Све је признао. Дијете није хтјело да једе, плакало је, он је био изнервиран, бацио га је у фотељу. Фотеља је, нажалост, имала дрвени наслоњач, дијете је ударило главом и умрло. Он је покушавао да му да вјештачко дисање, звао је Хитну помоћ, ишао у болницу, али дијете је било мртво", рекао је Мехмедбашић, који је најавио да ће тражити вјештачење осумњиченог, пошто сматра да убиство није било с умишљајем, да је депресиван и у тешкој ситуацији.

"Нису имали посла, нису имали новаца за храну и пелене за дијете", рекао је Мехмедбашић те додао да ће мајка дјетета, која је пуштена након саслушања, бити свједок у овом случају.

Хамза Жујо, вјештак медицинске струке, рекао је да је обдукција показала да је смрт настала ударцем у главу дјетета.

"Удар тупине је био кобан за малишана", потврдио је Жујо.

Подсјећамо, беба је преминула у суботу у сарајевском насељу Швракино Село, када је на интервенцију позвана и Служба хитне медицинске помоћи. Но љекари, упркос реанимацији, нису успјели оживјети малишана.

Хитну помоћ је, након што дијете није реаговало послије ударца о дрвени држач на фотељи, на коју га је бацио отац, позвао Елдар Леђен, који је чувао сина док је његова супруга радила. Леђен је одмах позвао и супругу којој је казао да дијете није добро. Хитна помоћ је о цијелом случају обавијестила полицију, која је родитеље привела на саслушање. У први мах, обоје су тврдили да им је дијете испало, да би на концу Елдар све признао током саслушања.

Он је ухапшен због сумње да је починио кривично дјело убиства.

Становници у Улици Авде Хоџића, гдје су невјенчани супружници Елдар Леђен и Индира Пенић били кратко вријеме подстанари, су у шоку.

Комшије су нам испричале да дјеца газде куће у којој су Леђен и Пенићева били подстанари, плачу данима те да су у шоку. Оно што су комшије чуле и како су нам пренијели, Леђен и Пенићева су у први мах тврдили да се беба угушила храном.

"Мислили смо да је несретан случај. Сад кад читамо у медијима и гледамо на ТВ, још више смо у шоку да је неко тако могао повриједити своје дијете", кажу нам комшије које нису жељеле открити идентитет.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xy

03.12.2014 05:08

За викенд ће бити слободан, дјеца су само власништво родитеља, исто као и кокоши и говеда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад

03.12.2014 06:39

Дјеца нијесу за лудјаке !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аглаја Ивановна

03.12.2014 07:23

Ја кад кажем треба увести комисију која ће процјењивати да ли си способан да имаш дјете, кажу ја нисам нормална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

03.12.2014 08:07

смртна казна

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило

03.12.2014 09:57

Довољно је сто це имати гризу савјест цитав зивот...то је беба а таквим људима не требају дјеца

ОДГОВОРИТЕ