Otac priznao da je ubio bebu

Eldar Leđen predat je danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva, kada je u subotu, izrevoltiran njegovim plačem, svog četvoromjesečnog sina ubio, bacivši ga na fotelju sa drvenim drškama.

Bosna i Hercegovina 02.12.2014 | 21:02
Otac priznao da je ubio bebu

Leđen (21) je priznao da je nehotice ubio sina. Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičenog, rekao je da je Leđen mlad i da je njegovo svjedočenje bilo isprekidano plačom.

"Sve je priznao. Dijete nije htjelo da jede, plakalo je, on je bio iznerviran, bacio ga je u fotelju. Fotelja je, nažalost, imala drveni naslonjač, dijete je udarilo glavom i umrlo. On je pokušavao da mu da vještačko disanje, zvao je Hitnu pomoć, išao u bolnicu, ali dijete je bilo mrtvo", rekao je Mehmedbašić, koji je najavio da će tražiti vještačenje osumnjičenog, pošto smatra da ubistvo nije bilo s umišljajem, da je depresivan i u teškoj situaciji.

"Nisu imali posla, nisu imali novaca za hranu i pelene za dijete", rekao je Mehmedbašić te dodao da će majka djeteta, koja je puštena nakon saslušanja, biti svjedok u ovom slučaju.

Hamza Žujo, vještak medicinske struke, rekao je da je obdukcija pokazala da je smrt nastala udarcem u glavu djeteta.

"Udar tupine je bio koban za mališana", potvrdio je Žujo.

Podsjećamo, beba je preminula u subotu u sarajevskom naselju Švrakino Selo, kada je na intervenciju pozvana i Služba hitne medicinske pomoći. No ljekari, uprkos reanimaciji, nisu uspjeli oživjeti mališana.

Hitnu pomoć je, nakon što dijete nije reagovalo poslije udarca o drveni držač na fotelji, na koju ga je bacio otac, pozvao Eldar Leđen, koji je čuvao sina dok je njegova supruga radila. Leđen je odmah pozvao i suprugu kojoj je kazao da dijete nije dobro. Hitna pomoć je o cijelom slučaju obavijestila policiju, koja je roditelje privela na saslušanje. U prvi mah, oboje su tvrdili da im je dijete ispalo, da bi na koncu Eldar sve priznao tokom saslušanja.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

Stanovnici u Ulici Avde Hodžića, gdje su nevjenčani supružnici Eldar Leđen i Indira Penić bili kratko vrijeme podstanari, su u šoku.

Komšije su nam ispričale da djeca gazde kuće u kojoj su Leđen i Penićeva bili podstanari, plaču danima te da su u šoku. Ono što su komšije čule i kako su nam prenijeli, Leđen i Penićeva su u prvi mah tvrdili da se beba ugušila hranom.

"Mislili smo da je nesretan slučaj. Sad kad čitamo u medijima i gledamo na TV, još više smo u šoku da je neko tako mogao povrijediti svoje dijete", kažu nam komšije koje nisu željele otkriti identitet.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xy

03.12.2014 05:08

Za vikend će biti slobodan, djeca su samo vlasništvo roditelja, isto kao i kokoši i goveda...

ODGOVORITE
Name

Senad

03.12.2014 06:39

Djeca nijesu za ludjake !

ODGOVORITE
Name

Aglaja Ivanovna

03.12.2014 07:23

Ja kad kažem treba uvesti komisiju koja će procjenjivati da li si sposoban da imaš djete, kažu ja nisam normalna.

ODGOVORITE
Name

crni

03.12.2014 08:07

smrtna kazna

ODGOVORITE
Name

milo

03.12.2014 09:57

Dovoljno je sto ce imati grizu savjest citav zivot...to je beba a takvim ljudima ne trebaju djeca

ODGOVORITE