ОДБИЈЕНЕ жалбе Србије и Албаније!

У седишту Европске фудбалске уније у Ниону је одржана седница Комисије за жалбе УЕФА, а поводом жалби ФС Србије и ФС Албаније на одлуке Контролне и дисциплинске комисије УЕФА поводом прекинуте утакмице репрезентација ове две земље, а коначна одлука је саопштена нешто касније којом се наводи да су жалбе одбијене.

Фудбал 02.12.2014 | 20:20
ОДБИЈЕНЕ жалбе Србије и Албаније!

"На почетку седнице најпре је обављено саслушање свих надлежних по овом питању. Усмено су саслушани судија утакмице Мартин Еткинсон, делегат утакмице Хари Бин, експерт УЕФА за безбедност и сигурност Кени Скот, као и комесар ФС Србије Миливој Мирков. У саставу делегације ФС Србије били су још генерални секретар Зоран Лаковић, заменик генералног секретара Небојша Ивковић и чланови правног тима. Саслушани су и представници ФС Албаније.

Саслушању је присуствовао и дисциплински инспектор УЕФА Мигуел Лиетард Фернандез Паласиос. По завршетку саслушања и тог дела седнице, трочлано веће Комисије за жалбе УЕФА се повукло на затворени састанак.

Он је завршен у 16.00 сати и представници оба савеза су обавештени да ће оперативни део одлуке Комисије за жалбе УЕФА бити саопштен најкасније до среде 3. децембра 2014. године.

Писано образложење донесене одлуке биће достављено у оба савеза најкасније до 25. децембра 2014. По добијању писаног образложења, заинтересоване стране ће имати законски рок од 21 дан за подношење евентуалне жалбе Независном спортском суду у Лозани", саопштио је ФСС.

Жалбе су се односиле на меч Србија - Албанија који је прекинут 14. октобра на стадиону Партизана у 41. минуту, при резултату 0:0. Утакмица групе И квалификација за Европско првенство није настављена после скидања дрона са заставом "велике Албаније", на шта су гостујући играчи реаговали насртањем на Стефана Митровића, а онда су и навијачи упали на терен.

Иако је регистрована победа Србије од 3:0, "орловима" су одузета три бода, уз казну играња два наредна меча без публике. Оба савеза кажњена су новчано са по 100.000 евра. УЕФА је остала при таквом ставу пошто је одбила жалбе обе стране.

На табели И групе квалификација за Европско првенство Србија дели претпоследње и последње место са Јерменијом, која је такође освојила бод из три наступа. Воде Данци са седам бодова (уз меч више), а следе Португал са шест и Албанија са четири. На ЕУРО2016 директно иду по две најбоље екипе из сваке групе, као и најуспешнија трећепласирана, док све остале трећепласиране селекције иду у бараж.

Коментари / 0

Оставите коментар