ODBIJENE žalbe Srbije i Albanije!

U sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu je održana sednica Komisije za žalbe UEFA, a povodom žalbi FS Srbije i FS Albanije na odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom prekinute utakmice reprezentacija ove dve zemlje, a konačna odluka je saopštena nešto kasnije kojom se navodi da su žalbe odbijene.

Fudbal 02.12.2014 | 20:20
ODBIJENE žalbe Srbije i Albanije!

"Na početku sednice najpre je obavljeno saslušanje svih nadležnih po ovom pitanju. Usmeno su saslušani sudija utakmice Martin Etkinson, delegat utakmice Hari Bin, ekspert UEFA za bezbednost i sigurnost Keni Skot, kao i komesar FS Srbije Milivoj Mirkov. U sastavu delegacije FS Srbije bili su još generalni sekretar Zoran Laković, zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i članovi pravnog tima. Saslušani su i predstavnici FS Albanije.

Saslušanju je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Miguel Lietard Fernandez Palasios. Po završetku saslušanja i tog dela sednice, tročlano veće Komisije za žalbe UEFA se povuklo na zatvoreni sastanak.

On je završen u 16.00 sati i predstavnici oba saveza su obavešteni da će operativni deo odluke Komisije za žalbe UEFA biti saopšten najkasnije do srede 3. decembra 2014. godine.

Pisano obrazloženje donesene odluke biće dostavljeno u oba saveza najkasnije do 25. decembra 2014. Po dobijanju pisanog obrazloženja, zainteresovane strane će imati zakonski rok od 21 dan za podnošenje eventualne žalbe Nezavisnom sportskom sudu u Lozani", saopštio je FSS.

Žalbe su se odnosile na meč Srbija - Albanija koji je prekinut 14. oktobra na stadionu Partizana u 41. minutu, pri rezultatu 0:0. Utakmica grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nije nastavljena posle skidanja drona sa zastavom "velike Albanije", na šta su gostujući igrači reagovali nasrtanjem na Stefana Mitrovića, a onda su i navijači upali na teren.

Iako je registrovana pobeda Srbije od 3:0, "orlovima" su oduzeta tri boda, uz kaznu igranja dva naredna meča bez publike. Oba saveza kažnjena su novčano sa po 100.000 evra. UEFA je ostala pri takvom stavu pošto je odbila žalbe obe strane.

Na tabeli I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija deli pretposlednje i poslednje mesto sa Jermenijom, koja je takođe osvojila bod iz tri nastupa. Vode Danci sa sedam bodova (uz meč više), a slede Portugal sa šest i Albanija sa četiri. Na EURO2016 direktno idu po dve najbolje ekipe iz svake grupe, kao i najuspešnija trećeplasirana, dok sve ostale trećeplasirane selekcije idu u baraž.

Komentari / 0

Ostavite komentar