Договорена размјена података

Директор Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ Миро Џакула и в.д. директора Финансијске управе Словеније Јана Ахчин договорили су данас у Бањалуци размјену података између ове двије институције у оквиру билатералне сарадње двије пореско-царинске администрације.

Босна и Херцеговина 02.12.2014 | 19:55
Договорена размјена података

Билатерални сусрет директора финансијских управа одржан је у оквиру састанка Управног одбора твининг пројекта ЕУ "Даље усклађивање царина и опорезивања са праксама и законодавством ЕУ", који финансира ЕУ, а реализују стручњаци из Словеније и Аустрије, саопштено је из УИО БиХ.

У оквиру овог пројекта, који ће бити завршен у јануару, израђен је нови закон о царинској политици БиХ који се налази у парламентарној процедури, као и подзаконски акт о прописима за провођење.Осим тога, завршено је и упутство о попуњавању јединствене царинске пријаве и припремљен нови закон о ПДВ-у.

У оквиру овог пројекта направљен је веб портал е-пдв за подношење пријава за ПДВ, који је тестиран са 100 великих обвезника у БиХ, а одржане су радионице посвећене успостављању Одјељења за анализу ризика и Одјељења за интерну ревизију у УИО БиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

прњавор

03.12.2014 01:19

РАЗМЈЕНИТЕ ДОКУМЕНТАЦИЈУ СА ХР И ВИДЈЕЦЕТЕ ДА ЈЕ КОМЕРЦ МАЛИ УКРАО 200 000 МИЛИОНА КМ ПДВ ЈЕР ЈЕ ЛАФО ИЗВЕЗАО РОБУ ЗА ХР А УСТВАРИ РОБА ОСТАЛА У БОСНИ И ПРОДАТА ПА РАЦУНАЈТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деаго

06.03.2015 11:02

Ти си један психопата....))))