Бањалука: Смањен градски буџет

Као што је било очекивано нацрт буџета Бањалуке за 2015. годину је усвојен. БН  телевизија је већ најавила да је нацртом буџета за наредну годину предвидјено 11 милиона мање у односу на буџет за ову годину.

Република Српска 02.12.2014 | 18:27
Бањалука: Смањен градски буџет

Нацрт предвидја рестриктиван буџет у којем је мање пара за инвестиције, свега милион и двијесто хиљада за привреду и пољопривреду. Градска власт поново тврди град ће да функционише.

Опозиција је тражила посебну сједницу посвећену привреду али приједлог није прихваћен. Расправу је потпалила и чињеница да је ставка за плате запослених остала иста а да су пензионери у граду остали ускраћени за бесплатну партиципацију коју су до сада имали.

Реакције бањалучког удружења пензионера на то да пензионери до 65 година остају без плаћене партиципације за сада није било. На телефон се ње јављао нико у градском удружењу а није се јављао ни предсједник бањалучког Удружења пензионера.

Предсједник Удружења пензионера Бањалука Никола Гојковић иначе од прије неколико мјесеци је и предсједник градског СНСД-овог пензионерског савјета.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аналитицар из ДЕ

02.12.2014 17:40

Постовани форуме! На залост је економија годинама била табу тема. Резултат тога бице јесте дугороцно сиромаство. Док се посланици помјерају на лијеви или на десни лакат пара у будзету је све мање. Респект око усвајања будзета за 2015-ту!? Нова влада казе:" Сада су на реду економске мјере." Са закасњењем од 20 година. Као нација смо пропустили индустријску револуцију, а годинама газимо као слијепци све сто иоле вриједи. Ипак главу горе, једном се зиви!

ОДГОВОРИТЕ