Banjaluka: Smanjen gradski budžet

Kao što je bilo očekivano nacrt budžeta Banjaluke za 2015. godinu je usvojen. BN  televizija je već najavila da je nacrtom budžeta za narednu godinu predvidjeno 11 miliona manje u odnosu na budžet za ovu godinu.

Republika Srpska 02.12.2014 | 18:27
Banjaluka: Smanjen gradski budžet

Nacrt predvidja restriktivan budžet u kojem je manje para za investicije, svega milion i dvijesto hiljada za privredu i poljoprivredu. Gradska vlast ponovo tvrdi grad će da funkcioniše.

Opozicija je tražila posebnu sjednicu posvećenu privredu ali prijedlog nije prihvaćen. Raspravu je potpalila i činjenica da je stavka za plate zaposlenih ostala ista a da su penzioneri u gradu ostali uskraćeni za besplatnu participaciju koju su do sada imali.

Reakcije banjalučkog udruženja penzionera na to da penzioneri do 65 godina ostaju bez plaćene participacije za sada nije bilo. Na telefon se nje javljao niko u gradskom udruženju a nije se javljao ni predsjednik banjalučkog Udruženja penzionera.

Predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka Nikola Gojković inače od prije nekoliko mjeseci je i predsjednik gradskog SNSD-ovog penzionerskog savjeta.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Analiticar iz DE

02.12.2014 17:40

Postovani forume! Na zalost je ekonomija godinama bila tabu tema. Rezultat toga bice jeste dugorocno siromastvo. Dok se poslanici pomjeraju na lijevi ili na desni lakat para u budzetu je sve manje. Respekt oko usvajanja budzeta za 2015-tu!? Nova vlada kaze:" Sada su na redu ekonomske mjere." Sa zakasnjenjem od 20 godina. Kao nacija smo propustili industrijsku revoluciju, a godinama gazimo kao slijepci sve sto iole vrijedi. Ipak glavu gore, jednom se zivi!

ODGOVORITE