Цех обуставе Јужног тока -2,5 млд евра

Директни губици европских компанија од "замрзавања" пројекта "Јужни ток" достићи ће најмање 2,5 милијарди евра, произилази из материјала компаније "Саут стрим транспорт".

Свијет 02.12.2014 | 16:06
Цех обуставе Јужног тока -2,5 млд евра

Јапанске компаније изгубиће наруџбине вриједности 320 милиона евра, што ће укупне губитке страних компанија довести до најмање 2,82 милијарде долара, наводи руска новинска агенција Тас.

Њемачка Фирма "Јуропајп" изабрана је за испоручиоца 50 одсто наруџбина за цијеви за прву линију "Јужног тока", вриједности 500 милиона евра, док је јапански конзорцијум "Марубени-Итоћу и Сумимото" добио наруџбине за 40 одсто цијеви за другу линију пројекта на суму од 320 милиона евра.

Вриједност уговора за постављање прве линије "Јужног тока" закључен са италијанским предузећем "Саипем", ћерком фирмом енергетске компаније ЕНИ, била је двије милијарде евра.Вриједност уговора о изградњи друге линије морског дијела гасовода "Јужни ток" са швајцарском компанијом "Олсис груп" за радове на полагању цијеви у дубокој води, као и са "Саипемом" за пружање услуга за обезбјеђење изградње, није објелодањена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

02.12.2014 17:12

Па нек Путин плати није требао да се прси кад се боји Меркелове.

ОДГОВОРИТЕ