Ceh obustave Južnog toka -2,5 mld evra

Direktni gubici evropskih kompanija od "zamrzavanja" projekta "Južni tok" dostići će najmanje 2,5 milijardi evra, proizilazi iz materijala kompanije "Saut strim transport".

Svijet 02.12.2014 | 16:06
Ceh obustave Južnog toka -2,5 mld evra

Japanske kompanije izgubiće narudžbine vrijednosti 320 miliona evra, što će ukupne gubitke stranih kompanija dovesti do najmanje 2,82 milijarde dolara, navodi ruska novinska agencija Tas.

NJemačka Firma "Juropajp" izabrana je za isporučioca 50 odsto narudžbina za cijevi za prvu liniju "Južnog toka", vrijednosti 500 miliona evra, dok je japanski konzorcijum "Marubeni-Itoću i Sumimoto" dobio narudžbine za 40 odsto cijevi za drugu liniju projekta na sumu od 320 miliona evra.

Vrijednost ugovora za postavljanje prve linije "Južnog toka" zaključen sa italijanskim preduzećem "Saipem", ćerkom firmom energetske kompanije ENI, bila je dvije milijarde evra.Vrijednost ugovora o izgradnji druge linije morskog dijela gasovoda "Južni tok" sa švajcarskom kompanijom "Olsis grup" za radove na polaganju cijevi u dubokoj vodi, kao i sa "Saipemom" za pružanje usluga za obezbjeđenje izgradnje, nije objelodanjena.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

02.12.2014 17:12

Pa nek Putin plati nije trebao da se prsi kad se boji Merkelove.

ODGOVORITE