Изгледа се спрема фарса у Хумској?!

Управни одбор црно-белих касни за изјашњавањем о наследнику Драгана Ђурића, а кандидациони зборови нису још ни почели!

Фудбал 02.12.2014 | 22:40
Изгледа се спрема фарса у Хумској?!

На тачно две седмице до заказане Изборне скупштине Партизана једино сигурно у Хумској 1 је да – ништа није сигурно. Мада су критеријуми за избор будућег председника објављени пре десет дана и без обзира што се скоро свакодневно наглас прича о потенцијалним наследницима Драгана Ђурића засад нико званично није поднео кандидатуру за место првог човека клуба.

А колики хаос влада међу црно-белима показује и чињеница да то није учинио ни актуелни Управни одбор, иако је најавио да ће до 1. децембра о томе обавестити јавност. Тај рок који су сами себи зацртали руководиоци Парног ваљка истекао је у понедељак, а утисак је да ни Ђурић, ни остатак врхушке клуба није начисто ко је њихов кандидат. И да ли га уопште има – иако је помињање имена Зорана Поповића остало на нивоу гласина - с обзиром да су у неформалним разговорима признали да тренутно на јавној сцени на виде човека способног да обавља одговоран посао. Зато се поставља логично питање да ли ће уопште успети да га пронаћу сад, кад су притиснути цајтнотом или ће доћи у позицију да се 16. децембра, на скупштини, појаве без „свог” човека. А то би већ био потез раван поразу.

Ништа боља ситуација није ни међу опозиционим снагама, јер нико (а помињу су Ненад Бјековић, Милорад Вучелић, Љубиша Тумбаковић) није поднео кандидатуру за место председника Партизана. Додуше, тај чин може да се изведе на самој Скупштини, па се може тумачити и да позиција и опозиција не желе да откривају карте, већ чекају последњи тренутак за коначни обрачун у борби за престижну фотељу. Елем, и данашњи Спорт преноси вест да се Ненад Бјековић сусрео са председником Спортског друштва Душком Вујошевићем. Међутим, некадашњи спортски директор поручио је да с трофејним стручњаком није причао о евентуалној кандидатури.

Чињеница да до 1. децембра није саопштено име председничког кандидата још једно је обећање актуелне управе које није испунила. Не и једино у последње време, јер се одступило и од плана да се од данас (2. децембра) почне процес одржавања кандидационих зборова за чланство у будућој Скупштини. Како ни за овај уторак нису најављени састанци, јасно је да још нема ни приближних назнака ко ће све чинити нови сазив Скупштине. Комисија за спровођење избора за Скупштину у ранијим обраћањима јавности дала је рок до 10. децембра да се заврши избор 65 делегата (из три различита актива), међутим, како тај процес још није почео, а предвиђено је да траје осам дана, сва је прилика је да неће бити ни могуће завршити до планираног датума. Отуда, као једна, додуше тешко замислива, опција фигурира и она о – одлагању скупштинског заседања!? Тачније, заказивању ванредног које би се одржало у року од месец дана.

Ни треће обећање актуелне управе – објављивање извештаја о финансијском стању у клубу до краја новембра – није одржано, због чега избори у Партизану личе на фарсу. А за то време у Хумској 1 људи покушавају самоубиства, фудбалери и чланови стручног штаба сваки час запиткују за исплату плата које касне по три месеца, тренери млађих категорија и радници у Земунелу прете штрајком…

Није ни чудо што у атмосфери повишених тензија и нагомиланих проблема нико – за сада – није рекао: „Желим да будем председник Партизана”.

Коментари / 0

Оставите коментар