Izgleda se sprema farsa u Humskoj?!

Upravni odbor crno-belih kasni za izjašnjavanjem o nasledniku Dragana Đurića, a kandidacioni zborovi nisu još ni počeli!

Fudbal 02.12.2014 | 22:40
Izgleda se sprema farsa u Humskoj?!

Na tačno dve sedmice do zakazane Izborne skupštine Partizana jedino sigurno u Humskoj 1 je da – ništa nije sigurno. Mada su kriterijumi za izbor budućeg predsednika objavljeni pre deset dana i bez obzira što se skoro svakodnevno naglas priča o potencijalnim naslednicima Dragana Đurića zasad niko zvanično nije podneo kandidaturu za mesto prvog čoveka kluba.

A koliki haos vlada među crno-belima pokazuje i činjenica da to nije učinio ni aktuelni Upravni odbor, iako je najavio da će do 1. decembra o tome obavestiti javnost. Taj rok koji su sami sebi zacrtali rukovodioci Parnog valjka istekao je u ponedeljak, a utisak je da ni Đurić, ni ostatak vrhuške kluba nije načisto ko je njihov kandidat. I da li ga uopšte ima – iako je pominjanje imena Zorana Popovića ostalo na nivou glasina - s obzirom da su u neformalnim razgovorima priznali da trenutno na javnoj sceni na vide čoveka sposobnog da obavlja odgovoran posao. Zato se postavlja logično pitanje da li će uopšte uspeti da ga pronaću sad, kad su pritisnuti cajtnotom ili će doći u poziciju da se 16. decembra, na skupštini, pojave bez „svog” čoveka. A to bi već bio potez ravan porazu.

Ništa bolja situacija nije ni među opozicionim snagama, jer niko (a pominju su Nenad Bjeković, Milorad Vučelić, Ljubiša Tumbaković) nije podneo kandidaturu za mesto predsednika Partizana. Doduše, taj čin može da se izvede na samoj Skupštini, pa se može tumačiti i da pozicija i opozicija ne žele da otkrivaju karte, već čekaju poslednji trenutak za konačni obračun u borbi za prestižnu fotelju. Elem, i današnji Sport prenosi vest da se Nenad Bjeković susreo sa predsednikom Sportskog društva Duškom Vujoševićem. Međutim, nekadašnji sportski direktor poručio je da s trofejnim stručnjakom nije pričao o eventualnoj kandidaturi.

Činjenica da do 1. decembra nije saopšteno ime predsedničkog kandidata još jedno je obećanje aktuelne uprave koje nije ispunila. Ne i jedino u poslednje vreme, jer se odstupilo i od plana da se od danas (2. decembra) počne proces održavanja kandidacionih zborova za članstvo u budućoj Skupštini. Kako ni za ovaj utorak nisu najavljeni sastanci, jasno je da još nema ni približnih naznaka ko će sve činiti novi saziv Skupštine. Komisija za sprovođenje izbora za Skupštinu u ranijim obraćanjima javnosti dala je rok do 10. decembra da se završi izbor 65 delegata (iz tri različita aktiva), međutim, kako taj proces još nije počeo, a predviđeno je da traje osam dana, sva je prilika je da neće biti ni moguće završiti do planiranog datuma. Otuda, kao jedna, doduše teško zamisliva, opcija figurira i ona o – odlaganju skupštinskog zasedanja!? Tačnije, zakazivanju vanrednog koje bi se održalo u roku od mesec dana.

Ni treće obećanje aktuelne uprave – objavljivanje izveštaja o finansijskom stanju u klubu do kraja novembra – nije održano, zbog čega izbori u Partizanu liče na farsu. A za to vreme u Humskoj 1 ljudi pokušavaju samoubistva, fudbaleri i članovi stručnog štaba svaki čas zapitkuju za isplatu plata koje kasne po tri meseca, treneri mlađih kategorija i radnici u Zemunelu prete štrajkom…

Nije ni čudo što u atmosferi povišenih tenzija i nagomilanih problema niko – za sada – nije rekao: „Želim da budem predsednik Partizana”.

Komentari / 0

Ostavite komentar