Овако добар Вест Хем нико није очекивао!

Уколико освоји шест бодова у наредне две утакмице овај тим са Аптон Парка надмашиће учинак сјајне генерације с краја прошлог века.

Фудбал 02.12.2014 | 18:20
Овако добар Вест Хем нико није очекивао!

Уколико у уторак буде савладао Вест Бромвич Албион, а затим и Свонси на свом терену за викенд, Вест Хем ће након 15 одиграних кола у Премијер лиги имати више бодова него на исто мечева у сезони 1998/1999, када је постављен клупски рекорд у националном првенству освајањем петог места.

Тадашња екипа коју је предводио Хари Реднап, а боје клуба и источног Лондона бранили Рио Фердинанд, Френк Лампард, Ејал Берковиц, Тревор Синклер, Паоло ди Канио и Јан Рајт, касније је преко Интертото купа обезбедила пласман у Куп УЕФА, где је убрзо доживела шокантну елиминацију од румунске Стеауе, али је по многима била најквалитетнија коју је Вест Хем имао у својој новијој историји.

Сем Алардајс је очигледно изградио тим који би могао да помери историјске границе на Аптон Парку. У досадашњем току сезоне Чекићари су на свом терену савладали шампиона и вицешампиона из прошле сезоне, Манчестер Сити и Ливерпул, а након 13 одиграних кола заузимају високу пету позицију са 21 освојеним бодом.
„Мислим да је ово мој други најбољи тим који сам водио. Први је био у последње три сезоне у Болтону. Екипа са играчима светске класе као што су Ђоркаеф, Јеро, Окоча, Анелка, Кампо... Та екипа је вероватно била мало боља, али ова има велики потенцијал. Потписали смо доста младих и амбициозних играча. Мислим и да су остали играчи, који су их прихватили, сада још бољи. Џејмс Томкинс је изузетан! Сви су подигли су свој ниво“, рекао је Алардајс.

Иако за викенд победа против Њуксла извојевана на прилично тежак начин, у Вест Хему су више него задовољни јер су играли без неколицине играча као што су Винстон Рид, Алекс Сонг, Дијафара Сако и Енер Валенсија.

Дакле, пред овом генерацијом Чекићара је велика шанса да заузму своје место у клупским аналима, али их права провера квалитета чека тек крајем месеца, када у року од само два дана (26. и 28. децембар) играју два градска дербија са Челсијем и Арсеналом.

Коментари / 0

Оставите коментар