Ovako dobar Vest Hem niko nije očekivao!

Ukoliko osvoji šest bodova u naredne dve utakmice ovaj tim sa Apton Parka nadmašiće učinak sjajne generacije s kraja prošlog veka.

Fudbal 02.12.2014 | 18:20
Ovako dobar Vest Hem niko nije očekivao!

Ukoliko u utorak bude savladao Vest Bromvič Albion, a zatim i Svonsi na svom terenu za vikend, Vest Hem će nakon 15 odigranih kola u Premijer ligi imati više bodova nego na isto mečeva u sezoni 1998/1999, kada je postavljen klupski rekord u nacionalnom prvenstvu osvajanjem petog mesta.

Tadašnja ekipa koju je predvodio Hari Rednap, a boje kluba i istočnog Londona branili Rio Ferdinand, Frenk Lampard, Ejal Berkovic, Trevor Sinkler, Paolo di Kanio i Jan Rajt, kasnije je preko Intertoto kupa obezbedila plasman u Kup UEFA, gde je ubrzo doživela šokantnu eliminaciju od rumunske Steaue, ali je po mnogima bila najkvalitetnija koju je Vest Hem imao u svojoj novijoj istoriji.

Sem Alardajs je očigledno izgradio tim koji bi mogao da pomeri istorijske granice na Apton Parku. U dosadašnjem toku sezone Čekićari su na svom terenu savladali šampiona i vicešampiona iz prošle sezone, Mančester Siti i Liverpul, a nakon 13 odigranih kola zauzimaju visoku petu poziciju sa 21 osvojenim bodom.
„Mislim da je ovo moj drugi najbolji tim koji sam vodio. Prvi je bio u poslednje tri sezone u Boltonu. Ekipa sa igračima svetske klase kao što su Đorkaef, Jero, Okoča, Anelka, Kampo... Ta ekipa je verovatno bila malo bolja, ali ova ima veliki potencijal. Potpisali smo dosta mladih i ambicioznih igrača. Mislim i da su ostali igrači, koji su ih prihvatili, sada još bolji. Džejms Tomkins je izuzetan! Svi su podigli su svoj nivo“, rekao je Alardajs.

Iako za vikend pobeda protiv Njuksla izvojevana na prilično težak način, u Vest Hemu su više nego zadovoljni jer su igrali bez nekolicine igrača kao što su Vinston Rid, Aleks Song, Dijafara Sako i Ener Valensija.

Dakle, pred ovom generacijom Čekićara je velika šansa da zauzmu svoje mesto u klupskim analima, ali ih prava provera kvaliteta čeka tek krajem meseca, kada u roku od samo dva dana (26. i 28. decembar) igraju dva gradska derbija sa Čelsijem i Arsenalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar