Магат неће на клупу БиХ!

Након што је Сафет Сушић добио отказ, репрезентација БиХ остала је без селектора, а с нашим националним тимом повезују се многобројна тренерска имена, како из БиХ, тако и из иностранства.

Фудбал 02.12.2014 | 17:20
Магат неће на клупу БиХ!

Комисија Извршног одбора ФС БиХ, задужена за преговоре са кандидатима за селекторску позицију, јуче је обавила разговоре с Драганом Окуком, Блажом Слишковићем и Мехмедом Баждаревићем.

У наредним данима биће обављени разговори и са Милованом Рајевцем, Фаруком Хаџибегићем, Амаром Осимом, те највјероватније Игором Штимцем, а чланови комисије ступили су у контакт и са њемачким стручњаком Феликсом Магатом, односно његовим заступницима.

Међутим, како је потврдио члан комисије за именовање селектора, Дарко Љубојевић, шансе да некадашњи тренер Бајерна преузме национални тим БиХ су готово никакве.

“Заиста се трудимо да изаберемо најбоље рјешење. У разговор с Вахидом Халилхоџићем ушли смо доста отворено, с искреном намјером да га ангажујемо, но до договора није дошло. Прича се са свим кандидатима, а контакт смо остварили и са Феликсом Магатом, односно и с његовом агенцијом. Ипак, он је у овом тренутку нереална опција, јер из разговора с његовим представницима, може се закључити да њега у овом тренутку највише занимају новци. Ни у једном тренутку нисмо питани за стање у репрезентацији, за амбијент у којем би се радило. Све вријеме разговори се своде на само наше обавезе, а није нам предложен неки план како би се остварили циљеви, тако да је Магатов долазак у овом тренутку заиста нереална опција”, рекао је Љубојевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

02.12.2014 16:36

По мом мишљењу, од свих наведених кандидата, набоље ријешење би био Милован Рајевац. Изразио је жељу да буде селектор БИХ, зашто му не пружити шансу да се докаже.

ОДГОВОРИТЕ