Magat neće na klupu BiH!

Nakon što je Safet Sušić dobio otkaz, reprezentacija BiH ostala je bez selektora, a s našim nacionalnim timom povezuju se mnogobrojna trenerska imena, kako iz BiH, tako i iz inostranstva.

Fudbal 02.12.2014 | 17:20
Magat neće na klupu BiH!

Komisija Izvršnog odbora FS BiH, zadužena za pregovore sa kandidatima za selektorsku poziciju, juče je obavila razgovore s Draganom Okukom, Blažom Sliškovićem i Mehmedom Baždarevićem.

U narednim danima biće obavljeni razgovori i sa Milovanom Rajevcem, Farukom Hadžibegićem, Amarom Osimom, te najvjerovatnije Igorom Štimcem, a članovi komisije stupili su u kontakt i sa njemačkim stručnjakom Feliksom Magatom, odnosno njegovim zastupnicima.

Međutim, kako je potvrdio član komisije za imenovanje selektora, Darko Ljubojević, šanse da nekadašnji trener Bajerna preuzme nacionalni tim BiH su gotovo nikakve.

“Zaista se trudimo da izaberemo najbolje rješenje. U razgovor s Vahidom Halilhodžićem ušli smo dosta otvoreno, s iskrenom namjerom da ga angažujemo, no do dogovora nije došlo. Priča se sa svim kandidatima, a kontakt smo ostvarili i sa Feliksom Magatom, odnosno i s njegovom agencijom. Ipak, on je u ovom trenutku nerealna opcija, jer iz razgovora s njegovim predstavnicima, može se zaključiti da njega u ovom trenutku najviše zanimaju novci. Ni u jednom trenutku nismo pitani za stanje u reprezentaciji, za ambijent u kojem bi se radilo. Sve vrijeme razgovori se svode na samo naše obaveze, a nije nam predložen neki plan kako bi se ostvarili ciljevi, tako da je Magatov dolazak u ovom trenutku zaista nerealna opcija”, rekao je Ljubojević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko

02.12.2014 16:36

Po mom mišljenju, od svih navedenih kandidata, nabolje riješenje bi bio Milovan Rajevac. Izrazio je želju da bude selektor BIH, zašto mu ne pružiti šansu da se dokaže.

ODGOVORITE