Србија - Албанија, одлука до 25. 12.!

Апелациона и комисија за жалбе УЕФА почела је у уторак да разматра жалбу Фудбалског савеза Србије у вези са пресудом за прекинут меча са Албанијом у октобру.

Фудбал 02.12.2014 | 13:17
Србија - Албанија, одлука до 25. 12.!

УЕФА је меч регистровала 3:0 у корист Србије, али је и одузела три бода нашем тиму. ФСС, али и ФСА су се жалили, а коначна одлука се очекује до25. децембра.

Како "Новости" незванично сазнају, УЕФА као могућу опцију у коначној пресуди има и одигравање нове утакмице Србија – Албанија, на неутралном терену и без присуства публике.

"На више од 1.000 страна писаног материјала наше и албанске жалбе налазе се најситнији детаљи. Наша делегација има право да присуствује свим саслушањима на која су позвани главни арбитар меча Енглез Мартин Еткинсон, делегат Холанђанин Хари Бин, наш комесар за безбедност Миливој Мирков и главни "безбедњак" УЕФА Кенет Скот. Сви ће бити саслушани већ у раним преподневним сатима у уторак", рекао је генерални секретар ФСС Зоран Лаковић.

Србија је поред поменуте бодовне добила и казну од два меча без навијача те новчану од 100.000 евра.

"У случају нове неповољне одлуке за нас, ми имамо право да се даље жалимо независном Спортском суду у Лозани, јер од почетка мислимо да је одлука Дисциплинске комисије правно неутемељена и неусклађена са правилима УЕФА. Жалбу смо спремали прецизно и дуго, чак у консултацијама и са неколико швајцарских адвоката", додао је Лаковић.

Србија из четири утакмице у квалификацијама за ЕУРО 2016. има само четири бода, а до краја квалификација игра са Португалом (у гостима 29. марта и 11. октобра код куће), Данском (у гостима 13. јуна), Јерменијом (код куће 4. септембра) и Албанијом (у гостима 8. октобра).

Два првопласирана и најбољи трећепланирани тим из сваке групе пласираће се директно на ЕП, док ће остале трећепланиране екипе преко баража тражити пут за Француску.

Коментари / 0

Оставите коментар