Srbija - Albanija, odluka do 25. 12.!

Apelaciona i komisija za žalbe UEFA počela je u utorak da razmatra žalbu Fudbalskog saveza Srbije u vezi sa presudom za prekinut meča sa Albanijom u oktobru.

Fudbal 02.12.2014 | 13:17
Srbija - Albanija, odluka do 25. 12.!

UEFA je meč registrovala 3:0 u korist Srbije, ali je i oduzela tri boda našem timu. FSS, ali i FSA su se žalili, a konačna odluka se očekuje do25. decembra.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, UEFA kao moguću opciju u konačnoj presudi ima i odigravanje nove utakmice Srbija – Albanija, na neutralnom terenu i bez prisustva publike.

"Na više od 1.000 strana pisanog materijala naše i albanske žalbe nalaze se najsitniji detalji. Naša delegacija ima pravo da prisustvuje svim saslušanjima na koja su pozvani glavni arbitar meča Englez Martin Etkinson, delegat Holanđanin Hari Bin, naš komesar za bezbednost Milivoj Mirkov i glavni "bezbednjak" UEFA Kenet Skot. Svi će biti saslušani već u ranim prepodnevnim satima u utorak", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Srbija je pored pomenute bodovne dobila i kaznu od dva meča bez navijača te novčanu od 100.000 evra.

"U slučaju nove nepovoljne odluke za nas, mi imamo pravo da se dalje žalimo nezavisnom Sportskom sudu u Lozani, jer od početka mislimo da je odluka Disciplinske komisije pravno neutemeljena i neusklađena sa pravilima UEFA. Žalbu smo spremali precizno i dugo, čak u konsultacijama i sa nekoliko švajcarskih advokata", dodao je Laković.

Srbija iz četiri utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016. ima samo četiri boda, a do kraja kvalifikacija igra sa Portugalom (u gostima 29. marta i 11. oktobra kod kuće), Danskom (u gostima 13. juna), Jermenijom (kod kuće 4. septembra) i Albanijom (u gostima 8. oktobra).

Dva prvoplasirana i najbolji trećeplanirani tim iz svake grupe plasiraće se direktno na EP, dok će ostale trećeplanirane ekipe preko baraža tražiti put za Francusku.

Komentari / 0

Ostavite komentar