Упознајте човјека са најљепшим послом на свијету

У бројним огласима за посао се потенцијалним апликантима нуде "могућност напредовања", "тимски дух", "стимулишућа зарада" и остали слични услови. Ретко где вам неко понуди посао зато што је једноставно - леп. Међутим, управо један такав оглас, за "најлепши посао у Британији" привукао је младића по имену Лук Камерон (25).

Свијет 02.12.2014 | 11:08
Упознајте човјека са најљепшим послом на свијету

Камерон има плату од 35 хиљада фунти годишње, као и службени аутомобил на којем, великим, упечатљивим белим словима стоји натпис "Најлепши посао у Британији."

Овај младић води блог по имену "Дневник добрих дела", а посао му се састоји из обиласка различитих добротворних организација широм острва, доприносећи њиховом раду.

Његов послодавац је непрофитна организација по имену "Утилитy Аид", која настоји да помогне бројним хуманитарним организацијама и барем мало помогне у свакодневним напорима које ова добротворна удружења улажу како би помогли другима.

Лук Камерон је одабран за овај посао у конкуренцији неколико стотина кандидата, а званично са радом почиње у јануару 2015. године, као "национални менаџер филантропије."

Ово је за мене остварење сна. Овим сам се бавио у слободно време, водећи свој блог. Драго ми је да је неко препознао моју жељу да помогнем другима, и што је чак вољан да ме плаћа због тога рекао је Лик, који је блог водио из хуманих побуда, док је радио у малопродаји.

Инспирацију за "Дневник добрих дела" добио је након што је близак пријатељ његове породице изненада преминуо од рака.

Неки од примера добрих дела којима се бави су једноставни: од справљања оброка за бескућнике до свакодневних комплимената које удељује блиским људима, колегама и пријатељима.

"Много људи је било врло скептично. Када урадите нешто лепо за странца, прва реакција коју добијете је: "Шта тражиш заузврат?", рекао је Камерон.

Због тога је направио "љубазне картице", које објашњавају особи за коју је учинио добро дело да се од ње не тражи ништа, сем да на сличан начин улепша дан неком другом.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар