Реал сад слави, а прије само 4 године....

Краљевски клуб против Малаге уписао 16 узастопну победу и недостају му још два тријумфа да "обори" учинак Барселоне из сезоне 2005/06.

Фудбал 01.12.2014 | 21:20
Реал сад слави, а прије само 4 године....

Фудбал је чудна, необична, али пре свега лепа игра. Мадридски Реал у суботу је у Малаги дошао до 16. узастопне победе и поставио нови клупски рекорд, а 29. новембра 2010. године навијачи су морали да се покрију ушима после пораза од Барселоне (0:5) на Ноу Кампу.

Карло Анћелоти прошле сезоне је са Реалом освојио Лигу шампиона, 10. у клупској историји, а у овој је наставио да бриљира са екипом која у овом тренутку делуја апсолутно незаустављиво.

Краљевски клуб тренутно води у Примери са пет бодова више и утакмицом више од Барселоне, а у низ тријумфа који је сада већ историјски урачунате су и утакмице у свим такмичењима.

Фудбалери Реала у овом низу постигли су 59 голова, а серија би врло лако могла да се настави, пошто краљевски клуб у следеће четири утакмице игра против Корнеље, Селте, Лудогореца и Алмерије.

Поред тога, не сме да се заборави да Реалу као шампиону Европе следи и учешће на Светском клупском првенству, где ће за очекивати је, још два меча. Први прави испит у Примери екипа Реала имаће тек 4. јануара следеће године, када ће гостовати Валенсији на Местаљи.

Ипак, Реал још увек није достигао апсолутни рекорд по броју везаних победа неке екипе из Шпаније. Погађате, тај рекорд је у власништву Барселоне, која је у сезони 2005/2006 везала 18 тријумфа. Та Барсина серија трајала је од 22. октобра до 22. јануара, а тим са Ноу Кампа дао је 54 гола.

"Статистички рекорди су ту да би се рушили, а ми наравно имамо своје снове. Рано је да извлачимо било какве закључке, али на правом смо путу“, рекао је Анћелоти после победе над Малагом.

А овако изгледао тај Реалов пут пре четири године у бламажи на Ноу Кампу, у дебитантској Мурињово сезони у Мадриду.

Коментари / 0

Оставите коментар