Real sad slavi, a prije samo 4 godine....

Kraljevski klub protiv Malage upisao 16 uzastopnu pobedu i nedostaju mu još dva trijumfa da "obori" učinak Barselone iz sezone 2005/06.

Fudbal 01.12.2014 | 21:20
Real sad slavi, a prije samo 4 godine....

Fudbal je čudna, neobična, ali pre svega lepa igra. Madridski Real u subotu je u Malagi došao do 16. uzastopne pobede i postavio novi klupski rekord, a 29. novembra 2010. godine navijači su morali da se pokriju ušima posle poraza od Barselone (0:5) na Nou Kampu.

Karlo Anćeloti prošle sezone je sa Realom osvojio Ligu šampiona, 10. u klupskoj istoriji, a u ovoj je nastavio da briljira sa ekipom koja u ovom trenutku deluja apsolutno nezaustavljivo.

Kraljevski klub trenutno vodi u Primeri sa pet bodova više i utakmicom više od Barselone, a u niz trijumfa koji je sada već istorijski uračunate su i utakmice u svim takmičenjima.

Fudbaleri Reala u ovom nizu postigli su 59 golova, a serija bi vrlo lako mogla da se nastavi, pošto kraljevski klub u sledeće četiri utakmice igra protiv Kornelje, Selte, Ludogoreca i Almerije.

Pored toga, ne sme da se zaboravi da Realu kao šampionu Evrope sledi i učešće na Svetskom klupskom prvenstvu, gde će za očekivati je, još dva meča. Prvi pravi ispit u Primeri ekipa Reala imaće tek 4. januara sledeće godine, kada će gostovati Valensiji na Mestalji.

Ipak, Real još uvek nije dostigao apsolutni rekord po broju vezanih pobeda neke ekipe iz Španije. Pogađate, taj rekord je u vlasništvu Barselone, koja je u sezoni 2005/2006 vezala 18 trijumfa. Ta Barsina serija trajala je od 22. oktobra do 22. januara, a tim sa Nou Kampa dao je 54 gola.

"Statistički rekordi su tu da bi se rušili, a mi naravno imamo svoje snove. Rano je da izvlačimo bilo kakve zaključke, ali na pravom smo putu“, rekao je Anćeloti posle pobede nad Malagom.

A ovako izgledao taj Realov put pre četiri godine u blamaži na Nou Kampu, u debitantskoj Murinjovo sezoni u Madridu.

Komentari / 0

Ostavite komentar