Укинут притвор Боснићу

Сви ухапшени у полицијској акцији "Дамаск", међу којима је уз велику помпу приведен и Хусеин Боснић, неформални вођа селефијског покрета у БиХ, али и још неколико његових сљедбеника, сада су на слободи.

Босна и Херцеговина 01.12.2014 | 17:23
Укинут притвор Боснићу

Боснић је заједно са још 15 селефија ухапшен 3. септембра у акцији СИПА, осумњичен за кривично дјело тероризам и јавно врбовање на терористичке активности.

Наиме, три мјесеца од његовог хапшења ослобођен је и главноосумњичени у овом предмету Хусеин Боснић.

Суд БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ да му се продужи притвор у трајању од 25 дана. Тако ће и Боснићу сада бити изречене мјере забране као и другим осумњиченима у овом предмету.

Хусеин Боснић, Авдулах Хасановић, Енес Мешић, Емин Хоџић и Адем Карамуја провели су два мјесеца у притвору због сумње да су починили кривично дјело организирање терористичке групе у вези са кривичним дјелом јавно подстицање на терористичке активности и кривично дјело врбовање ради терористичких активности.

Свима су одређене мјере забране у виду забрана напуштања боравишта, забране путовања уз привремено одузимање свих путних исправа, као и забрана издавања нових путних исправа и прелазак државне границе уз кориштење личне карте, те обавезно јављање надлежним полицијским станицама четири пута седмично.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

залосно

01.12.2014 17:00

Уместо да их све похапсе јер знају где су и коликоих има у Босни. Никада ту неце бити закона и казни за такве, цак напротив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО БЛ

01.12.2014 19:34

ПА АКО НИСУ КРИВИ НЕК СУ ОСЛОБОДЗЕНИ. КО ГОД ДАЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ