Ukinut pritvor Bosniću

Svi uhapšeni u policijskoj akciji "Damask", među kojima je uz veliku pompu priveden i Husein Bosnić, neformalni vođa selefijskog pokreta u BiH, ali i još nekoliko njegovih sljedbenika, sada su na slobodi.

Bosna i Hercegovina 01.12.2014 | 17:23
Ukinut pritvor Bosniću

Bosnić je zajedno sa još 15 selefija uhapšen 3. septembra u akciji SIPA, osumnjičen za krivično djelo terorizam i javno vrbovanje na terorističke aktivnosti.

Naime, tri mjeseca od njegovog hapšenja oslobođen je i glavnoosumnjičeni u ovom predmetu Husein Bosnić.

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH da mu se produži pritvor u trajanju od 25 dana. Tako će i Bosniću sada biti izrečene mjere zabrane kao i drugim osumnjičenima u ovom predmetu.

Husein Bosnić, Avdulah Hasanović, Enes Mešić, Emin Hodžić i Adem Karamuja proveli su dva mjeseca u pritvoru zbog sumnje da su počinili krivično djelo organiziranje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom javno podsticanje na terorističke aktivnosti i krivično djelo vrbovanje radi terorističkih aktivnosti.

Svima su određene mjere zabrane u vidu zabrana napuštanja boravišta, zabrane putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabrana izdavanja novih putnih isprava i prelazak državne granice uz korištenje lične karte, te obavezno javljanje nadležnim policijskim stanicama četiri puta sedmično.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zalosno

01.12.2014 17:00

Umesto da ih sve pohapse jer znaju gde su i kolikoih ima u Bosni. Nikada tu nece biti zakona i kazni za takve, cak naprotiv.

ODGOVORITE
Name

PERO BL

01.12.2014 19:34

PA AKO NISU KRIVI NEK SU OSLOBODZENI. KO GOD DAJE.

ODGOVORITE