Ухапшени запослени у УИО и Граничној полицији БиХ

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ Доброслав Прлић и Домогој Јукић лишени су слободе у јутрошњој акцији Граничне полиције БиХ кодног назива "Треф 2" на откривању лица осумњичених за кријумчарење акцизне робе и корупције на подручју Херцеговачко-неретванског, Западнохерцеговачког и Средњобосанског кантона.

Босна и Херцеговина 01.12.2014 | 16:55
Ухапшени запослени у УИО и Граничној полицији БиХ

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су слободе лишени и полицијски службеници Граничне полиције БиХ Мирослав Вучић, Иван Вукшић, Армин Торло и Ахмет Чевра, за које постоје основана сумња да су починили коруптивна кривична дјела у вези са кријумчарењем, а за двојицу од њих и за кривична дјела одавање тајних података и кријумчарење.

Због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе у вези са кријумчарењем и илегалном препродајом већих количина морске рибе из Хрватске у БиХ лишени су слободе Срећко Бошковић и Драгица Шкробо.

Слободе су лишени и Игор Дрмић, Зденко Кулиш, те држављанин Хрватске Тончи Полић. Лишавање слободе и претреси обављени су по налогу Тужилаштва БиХ.

Током претреса пронађена је одређена количина наоружања и дувана, као и други предмети који могу послужити као доказни материјал у даљој истрази.

У овој акцији слободе су лишена лица која су осумњичена да су с циљем стицања противправне имовинске користи у протеклом периоду починила кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела, а у вези са кријумчарењем већих количина резаног дувана из БиХ на територију Хрватске, као и недозвољеним прометом акцизних роба на територију БиХ.

Поступајући тужилац ће у законском року испитати осумњичена лица, те након тога донијети одлуку о евентуалном приједлогу за одређивање мјера забране.

Коментари / 0

Оставите коментар