Гдје су тијела несталих сарајевских Срба?

Они који знају одговор на ово питање ћуте и прикривају злочине којим су почињени над Србима у Сарајеву, тврде породице несталих.

Република Српска 01.12.2014 | 18:19
Гдје су тијела несталих сарајевских Срба?

Више од двије деценије не могу да сахране тијела најмилијих док надлежне институције троше огроман новац за ексхумације које у правили не дају резултате.

Породице несталих сарајевских Срба траже да Канцеларија високог представника нареди формирање Комисије за тражење њихових најмилијих. Захтјевају и да их прими високи представник, како би му испричали патње које проживљавају више од двије деценије.

Међу њима је и Ранка Крунић, која 22 године трага за оцем Јовом. Одведен је из куће сарајевском насељу Бућа Поток у јуну 92.године. Имао је 64 године.

,,Са кућног прага су га овели у правцу школе која је 92.године била приватни затвор за Србе. Прошло је 22 године а од њега нема ни трага ни гласа. Неко сигурно зна нешто о његовом страдању, али неће ништа да кажу, нека их је срамота. У олимпијском Сарајеву, граду гдје ће се за коју годину одржати омладинска Олимпијада, још увијек леже кости сарајевских Срба.То је срамота. Нека се стиди читав свијет који не жели да се сазна истина о страдању Срба. Ми само желимо да сахранимо кости наших најмилијих, ништа више'', потресено свједочи Ранка Крунић.

Осим што тврде да међународне институције нису ништа учиниле да се сазна судбина несталих сарајевских Срба, породице несталих осуђују и домаће институције. Међу њима је и Републички одбор породица заробљених бораца и несталих цивила.

,,Одбор је постао пасиван, ништа не раде. Породицама несталих морамо гласно и јасно рећи Одбор се ове године састао једва 2-3 пута и то без икавих резултата'', истиче Мирко Вранић предсједник Организације несталих из Источног Сарајева.

Од Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, породице несталих сарајевских Срба траже писмени извјештај о јами Радача и локацијама у Сарајеву на којима су рађене наводне ексхумације несталих Срба.

 ,,Милиони марака утрошени су на ексхумације на депонију смећа у Бућа Потоку, на Алипашином пољу, Казанима, Дариви, помоћном стадиону на Кошеву. Паре су потрошене, а тијела наших најмилијих нема'', истичу породице несталих сарајевских Срба тврдећи да неко намјерно врши опструкцију.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

01.12.2014 20:01

Несто нема коментаеа насих комсија.Хајмо реално,постено, овако, онако,ми смо јединствени и морамо заједно итд... Јос је залосније, сто то насе странацке водје уопсте неинтересује. Њих интересује борба за власт и фотеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИМО

01.12.2014 21:00

А СТА ЈЕ У ТИМ ФИОКАМА.

ОДГОВОРИТЕ