Е, то је човјек! ''Бацио'' 12,5 милиона евра! А зашто?!

Када је 2009. године потписао 37,5 милиона долара вредан уговор са НФЛ екипом Сент Луис Ремса, Џејсон Браун је постао најплаћенији центар у овом спорту свих времена. Али, централна личност ове наше приче није постао због тог уговора, већ због чињенице да га је раскинуо пре времена и одлучио да се посвети - фарми. Или, тачније, једном узвишеном циљу.

Остали спортови 01.12.2014 | 20:45
Е, то је човјек! ''Бацио'' 12,5 милиона евра! А зашто?!

Браун је 2012. имао 29 година и пред ту сезону је обавестио Ремсе да напушта амерички фудбал, те да им оставља 12,5 милиона евра које је требало да заради у првенству чији се почетак приближавао.

Шокирани челници Сент Луиса нису имали куд, али Џејсон Браун итекако јесте. Одрадио је оно што се од њега тражило, осим те последње године, зарадио је 25 милиона од 37,5 уговором предвиђених и - отишао у фармере. Са једним посебним циљем.

На интернету је, уз снимке на Јутјубу, учио о повртарству, а новац уложио у 404 хектара земље у Северној Каролини. Одлучио је да и сам ради на огромним њивама, заједно са унајмљеним радницима.

И, не само то.

Одлучио је да све оно повреће које му није потребно за личну употребу, а свакако да тога има на претек на 404 хектара - поклони сиромашнима.

Само ове јесени поклонио је око 23 тоне кромпира и око пет тона краставца ономе што бисмо ми назвали народним кухињама.

Многима, чак и особама које су ангажоване као надзорници на његовом имању, и даље је чудно како се то неко одлучио да уложи у храну - коју поклања.

"Знате, љубав је најлепша валута коју можете дати било коме", каже овај 31-годишњак од 145 килограма, који је каријеру градио чувајући квотербекове, а живот гради - чувајући подсећење колико је важно бити човек, пре свега.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смму

01.12.2014 20:13

Е где су код нас такви, по цему смо ми небески народ, да ли неко од вас мозе да замисли да неки фудбалер овим путем крене....да ли код нас икад ово мозе да се десе?

ОДГОВОРИТЕ