ФСС: Због Албаније ћемо ићи и до Лозане, ако треба!

Генсек српске "куће фудбала" Зоран Лаковић истиче да ће ФСС у случају неповољног исхода на жалбу за меч са Албанијом Апелационе комисије УЕФА бити спреман да иде до крајње инстанце - суда у Лозани.

Фудбал 01.12.2014 | 18:45
ФСС: Због Албаније ћемо ићи и до Лозане, ако треба!

У уторак у Ниону делегација ФСС на састанку Апелационе комисије УЕФА изнеће жалбу поводом казне која је изречена након прекинутог меча са Албанијом 14. октобра у Београду, у оквиру квалификација за ЕУРО 2016.

УЕФА је тај меч, који је прекинут због уласка дрона на терен, али и навијача, после чега су Албанци одбили да наставе утакмицу, регистровала службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је потом "орловима" одузела три бода и казнила их са два меча без присуства публике, као и новчано са 100.000 евра.

Србија је одмах по изрицању казне најавила жалбу, баш као и Албанија, и прионула на посао припремања документације.

"Жалба је веома обимна. Ми смо предали доокументацију од преко хиљаду страна, а знамо да су и Албанци предали жалбу која је такође обимна. Мислим да не треба очекивати да ће одлука бити брзо донесена. Моја процена је да ће дисциплински органи УЕФА то урадити око 20. децембра", изјавио је за "Наше новине" Зоран Лаковић, генерални секретар ФСС.

Судечи према досадашњој пракси мале су шансе да ће Апелациона комисија преиначити раније донесену одлуку Етичке, Контролне и Дисциплинске комисије УЕФА.

Ипак, Лаковић истиче да ће Србија, уколико не буде задовољна исходом, ићи најдаље - до Суда за спортску арбитражу у Лозани.

"Ако једна од страна не буде задовољна новом пресудом, имаће још једну прилику да се жали на другостепену одлуку. Коначна инстанца је Суд за спортску арбитражу у Лозани. одлуку да ли ћемо ићи до краја донеће Извршни одбор ФСС. Моја препорука, као и мишљење целокупном правног тима, јесте да треба да треба да идемо до краја, јер у овом случају имамо заиста јаке аргументе".

Лаковић је објаснио на чему је базирања жалба ФСС.

"Наша жалба базирана је на томе да су нам неправдено одузета три бода. И даље остајемо при ставу да желимо да се одигра нови меч, без присуства публике, на којем би поштено могло да се одлучи ко је бољи. То би, у неку руку, био уступак Албанцима, будући да је УЕФА претходно одлучила да је Србија добила службеним резултатом 3:0. Дакле, спремни смо да прихватимо и нову утакмицу, али у сваком случају нећемо се одрећи три бода, на које имамо право да пробамо да се избримо", објаснио је Лаковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

01.12.2014 18:55

Дај не лупетај увлакацу!!!

ОДГОВОРИТЕ