FSS: Zbog Albanije ćemo ići i do Lozane, ako treba!

Gensek srpske "kuće fudbala" Zoran Laković ističe da će FSS u slučaju nepovoljnog ishoda na žalbu za meč sa Albanijom Apelacione komisije UEFA biti spreman da ide do krajnje instance - suda u Lozani.

Fudbal 01.12.2014 | 18:45
FSS: Zbog Albanije ćemo ići i do Lozane, ako treba!

U utorak u Nionu delegacija FSS na sastanku Apelacione komisije UEFA izneće žalbu povodom kazne koja je izrečena nakon prekinutog meča sa Albanijom 14. oktobra u Beogradu, u okviru kvalifikacija za EURO 2016.

UEFA je taj meč, koji je prekinut zbog ulaska drona na teren, ali i navijača, posle čega su Albanci odbili da nastave utakmicu, registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je potom "orlovima" oduzela tri boda i kaznila ih sa dva meča bez prisustva publike, kao i novčano sa 100.000 evra.

Srbija je odmah po izricanju kazne najavila žalbu, baš kao i Albanija, i prionula na posao pripremanja dokumentacije.

"Žalba je veoma obimna. Mi smo predali dookumentaciju od preko hiljadu strana, a znamo da su i Albanci predali žalbu koja je takođe obimna. Mislim da ne treba očekivati da će odluka biti brzo donesena. Moja procena je da će disciplinski organi UEFA to uraditi oko 20. decembra", izjavio je za "Naše novine" Zoran Laković, generalni sekretar FSS.

Sudeči prema dosadašnjoj praksi male su šanse da će Apelaciona komisija preinačiti ranije donesenu odluku Etičke, Kontrolne i Disciplinske komisije UEFA.

Ipak, Laković ističe da će Srbija, ukoliko ne bude zadovoljna ishodom, ići najdalje - do Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

"Ako jedna od strana ne bude zadovoljna novom presudom, imaće još jednu priliku da se žali na drugostepenu odluku. Konačna instanca je Sud za sportsku arbitražu u Lozani. odluku da li ćemo ići do kraja doneće Izvršni odbor FSS. Moja preporuka, kao i mišljenje celokupnom pravnog tima, jeste da treba da treba da idemo do kraja, jer u ovom slučaju imamo zaista jake argumente".

Laković je objasnio na čemu je baziranja žalba FSS.

"Naša žalba bazirana je na tome da su nam nepravdeno oduzeta tri boda. I dalje ostajemo pri stavu da želimo da se odigra novi meč, bez prisustva publike, na kojem bi pošteno moglo da se odluči ko je bolji. To bi, u neku ruku, bio ustupak Albancima, budući da je UEFA prethodno odlučila da je Srbija dobila službenim rezultatom 3:0. Dakle, spremni smo da prihvatimo i novu utakmicu, ali u svakom slučaju nećemo se odreći tri boda, na koje imamo pravo da probamo da se izbrimo", objasnio je Laković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

01.12.2014 18:55

Daj ne lupetaj uvlakacu!!!

ODGOVORITE