Дуле: Честитам Звезди!

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је за његов тим, после свега виђеног у "Пиониру", добро што дербији са Звездом нису чешћи.

Кошарка 01.12.2014 | 14:30
Дуле: Честитам Звезди!

Кошаркаши Партизана, који су у међувремену остали и без Еда Мурића, били су на ивици резултатске катастрофе у првом овосезонском дербију са Црвеном звездом, али су одбили да се предају.

Заостатак од 22 поена разлике претворили су у частан пораз од 76:67, у 10. колу АБА лиге.

После меча, тренер црно-белих Душко Вујошевић индиректно се пожалио на судијски критеријум и истакао да му је драго што утакмице са највећим ривалом нису чешће. Ево и због чега...

"Честитам Звезди на победи", рекао је на почетку конференције за медије, направио паузу и наставио.

"Доста смо осцилирали у игри, чини ми се да су више контакта направили они, него моји играчи, али увек је истина негде између објективног и субјективног виђења ствари, па тако нисам сигуран да ли је тачна ова констатација. Делује да код преношења лопте, зицера, у скоку, нису суђење исте ствари. Да ли су моји играчи били под фаулом или нису били довољно храбри у односу на противника...", остао је помало недоречен Вујошевић.

Додао је...

"Нисмо били у контакту као они, па је срећа што не играмо чешће са истим противником, јер бисмо остали без још играча. Комплетираћемо се... Биће још пуно утакмица ове сезоне, а да нисмо у оваквој ситуацији и да се због проблема на почетку сезоне већ не боримо грчевито за плеј-оф, сигурно не бисмо овлико трошили неке играче", рекао је Вујошевић и закључио:

"Опоравићемо се, гледаћемо да у следећој утакмици будемо комплетни и спремни, а знамо да ће то радити и наш противник. Сигуран сам да ће наредни дуели бити лепши".

Тренера Партизана упитан је за природу повреде Еда Мурића.

"Каже да га је Лазић повукао са две руке и да му је 'испао' лакат. То може да се види и на снимку, претпостављам. Фиозиотерапеут му је 'наместио' лакат, али сада мора да се уради магнетна резонанца како би се дефинисала тежина повреде", рекао је Вујошевић.

Вујошевић је пермутовао Бранка Лазића и Јаку Блажича, јер се Мурић повредио у 13. минуту у дуелу са земљаком, Блажичем, који је такође говорио на конференцији за штампу и рекао да се не сећа тачно тог дуела, али да је сигуран да ништа није било намерно.

Поред Вујошевића, седео је и млади кошаркаш Партизана Вања Маринковић, који је дао веома коректну изјаву, честитао противнику на победи, приметио да је утакмица изгубљена у скоку и поручио да ће његов тим следећи пут бити организованији и конкретнији.

Када за Маринковића није било питања новинара, Вујошевић је "опоменуо" присутне да сада питају младу звезду Партизана шта имају, јер свакодневно добија захтеве за интервју.

"Има само 17 година, није природно да сваки дан даје интервјуе. Зато, немојте после да се шокирате... Питајте сада шта имате".

Коментари / 0

Оставите коментар