Dule: Čestitam Zvezdi!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je za njegov tim, posle svega viđenog u "Pioniru", dobro što derbiji sa Zvezdom nisu češći.

Košarka 01.12.2014 | 14:30
Dule: Čestitam Zvezdi!

Košarkaši Partizana, koji su u međuvremenu ostali i bez Eda Murića, bili su na ivici rezultatske katastrofe u prvom ovosezonskom derbiju sa Crvenom zvezdom, ali su odbili da se predaju.

Zaostatak od 22 poena razlike pretvorili su u častan poraz od 76:67, u 10. kolu ABA lige.

Posle meča, trener crno-belih Duško Vujošević indirektno se požalio na sudijski kriterijum i istakao da mu je drago što utakmice sa najvećim rivalom nisu češće. Evo i zbog čega...

"Čestitam Zvezdi na pobedi", rekao je na početku konferencije za medije, napravio pauzu i nastavio.

"Dosta smo oscilirali u igri, čini mi se da su više kontakta napravili oni, nego moji igrači, ali uvek je istina negde između objektivnog i subjektivnog viđenja stvari, pa tako nisam siguran da li je tačna ova konstatacija. Deluje da kod prenošenja lopte, zicera, u skoku, nisu suđenje iste stvari. Da li su moji igrači bili pod faulom ili nisu bili dovoljno hrabri u odnosu na protivnika...", ostao je pomalo nedorečen Vujošević.

Dodao je...

"Nismo bili u kontaktu kao oni, pa je sreća što ne igramo češće sa istim protivnikom, jer bismo ostali bez još igrača. Kompletiraćemo se... Biće još puno utakmica ove sezone, a da nismo u ovakvoj situaciji i da se zbog problema na početku sezone već ne borimo grčevito za plej-of, sigurno ne bismo ovliko trošili neke igrače", rekao je Vujošević i zaključio:

"Oporavićemo se, gledaćemo da u sledećoj utakmici budemo kompletni i spremni, a znamo da će to raditi i naš protivnik. Siguran sam da će naredni dueli biti lepši".

Trenera Partizana upitan je za prirodu povrede Eda Murića.

"Kaže da ga je Lazić povukao sa dve ruke i da mu je 'ispao' lakat. To može da se vidi i na snimku, pretpostavljam. Fiozioterapeut mu je 'namestio' lakat, ali sada mora da se uradi magnetna rezonanca kako bi se definisala težina povrede", rekao je Vujošević.

Vujošević je permutovao Branka Lazića i Jaku Blažiča, jer se Murić povredio u 13. minutu u duelu sa zemljakom, Blažičem, koji je takođe govorio na konferenciji za štampu i rekao da se ne seća tačno tog duela, ali da je siguran da ništa nije bilo namerno.

Pored Vujoševića, sedeo je i mladi košarkaš Partizana Vanja Marinković, koji je dao veoma korektnu izjavu, čestitao protivniku na pobedi, primetio da je utakmica izgubljena u skoku i poručio da će njegov tim sledeći put biti organizovaniji i konkretniji.

Kada za Marinkovića nije bilo pitanja novinara, Vujošević je "opomenuo" prisutne da sada pitaju mladu zvezdu Partizana šta imaju, jer svakodnevno dobija zahteve za intervju.

"Ima samo 17 godina, nije prirodno da svaki dan daje intervjue. Zato, nemojte posle da se šokirate... Pitajte sada šta imate".

Komentari / 0

Ostavite komentar